Gryzaki i zabawki

ooo super lista, zapisuje sobie!

Jejku , cale szczescie , ze wszystko dobrze sie skonczylo. Nie wyobrazam sobie nawet ile stresu i nerwow mieliscie w tamtym czasie

Przeplakałam dwa dni, ale na cale szczescie pieknie sie zagoił.

A wracajac do tematu obecnie najwieksza ulge przynosi zmoczona zimna woda pielucha tetrowa :slight_smile:

Oooo to mega straszne. Mam nadzieję że nie spowodowało to jakiegoś trwałego uszczerbku. Aaaa teraz doczytałam że jest ok już.

Trzeba też ze smoczkami uważać bo tam też w gumce gromadzi się woda ze sterylizacji i można poparzyć dziecko……

U nas tylko narazie sprawdza się grzybek mała denerwuje się strasznie jak nie może wsadzić do buźki innego gryzaka

U nas numer jeden to kwiatek z Giligums

Ja mam tego ale u mnie się nie sprawdził

Ja mam jednego z canpola tylko jest dosyć gruby muszę wymienić na coś bardziej do rączki

A tak po za tym co się wydarzyło u @Hedwiga polecacie te akurat gryzaki gdzieś mi już takie się wyświetliły już i wyglądają widzę ciekawie

Ja mam tego samego co ty
Grzybek z mobelli sprawdził się u nas :smiley: i synek martretuje go codziennie :smile: mamy jeszcze oktopusa z babyono

1 polubienie

Wygladaja naprawde fajnie i jak ja kupowalam to byla na nie akurat promocja w smyku . Ogolnie sa spoko , ale o tej dziurce mowila @Hedwiga
I niestety bardzo sie kłaki czepiają tego kolczastego “smoczka” wiec naprawde trzeba tego pilnowac , u mnie z 3 psami to wyzwanie . Chociaz malej teraz na zabkowanie pasuje wlasnie ten gryzak , nawet dzis go maltretowala .

Muszę mojej też kupić , ona lubi właśnie takie rzeczy szczoteczkę gumową z canpola tez maltretuje to by było też fajne

To moja synek ani nie jest smoczkowy ani za bardzo gryzakowg. Teraz jak mu robię poranna higienę to lubi gryźć te szczoteczki co dostaliśmy z Rosmann po 6 miesiącu :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

One sa fajne bo jak maluch ma za mala buzie zeby ten “smoczek” gryzc to mamla te kuleczki. A sam smoczek pelni funkcje trzymania:)
Neurologopeda jeszcze nam polecala szczoteczke z neno oraz taka lyzeczko-gryzak ale widze ze sa dostepne tylko przez ali albo temu a nie mam odwagi zamowic tam gryzakow

O tej szczoteczce do zębów neno myślę by kupić bo widziała ostatnio w sklepie :upside_down_face:

1 polubienie

U nas z gryzakow najlepsza była silikonowa szczoteczka. Co do zabawek to myślę że u każdego sprawdzi się coś innego. I to co podoba się rodzicom nie zawsze podoba się dzieciom hihi. Ciężko wybrać tak naprawdę

1 polubienie

Ja się zastanawiam nad tym z Mombella , co o nim myślicie ? Słyszałam różne opinie

@karolina27034 Musisz przeczytać wyżej, bo już o nich pisałyśmy

1 polubienie

Dlaczego się nie sprawdził?

No bo mały jak mu kupiłam i dawałam to kompletnie nie był nim zainteresowany i nie chciał go gryźć …… ale dzieci są różne jednym pasuje a innym nie …. Może u Ciebie się sprawdzi

1 polubienie