Grzybica pochwy

w czasie ciąży różne dolegliwości się przydarzają co wcześniej nie miały miejsca

Zarowno czy jestesmy w ciaży czy tez nie to nigdy nie wiadomo co nam sie przytrafi.

dużo jest teraz środków, które wyleczą grzybicę, ważne żeby z pierwszymi objawami już iść do lekarza i nie czekać wstydząc się aż się rozwinie choroba

na “grzybicę” mogli by mówić jakoś ładniej aby własnie kobiety się nie wstydziły przychodzić z tym problemem do lekarza

to prawda nazwa nie jest za ciekawa, i pewnie dlatego mało sie między sobą o tym mówi.

ama 92 zgadzam się :slight_smile:

nazwa troche odpycha ale maz wiedział ze mam bo mu o tym mówiłam

jak jak poszlam do lekarza to wiedzialam co mam ale samo slowo grzybica zle sie kojarzy i przy badaniu samo wyszlo jakos , faktycznie mogloby sie to inaczej nazywac to kobiety smielej by o tym rozmawialy

ja bym tez o tym powiedziała mężowi, nie mamy przez sobą tajemnic

ja bym lekarzowi o czyms takim napewno powiedziała i mężowi

wydaje mi się grzybica nie powinna byc jakąś wielką tajemnicą w stosunku do męża

też mi się tak wydaje w końcu to najbliższa nam osoba

nie ma takiej opcji zeby mezowi nie powiedziec przeciez to jest zarazliwe trzeba sie najpiewr wyleczyc z tego

mąż i lekaż to powinni wiedzieć a wszczególności jak sie jest w ciąży

nieraz może być tak że to od męża się zaraziłyśmy

u mnie nie wystaoila i mam nadzieje ze nie wystapi

Ja z grzybicą nie miałam w ogóle do czynienia ani przed ciazą a ni w trakcie niej a nawet i po porodzie mnie ona nie dopadla.

ja naszczescie tez nie ale wiem ze to powazna sprawa i jakie moga byc powiklania gdy jest nieleczona

na nie miałam przez całą ciążę grzybicy, i mam nadzieje że nie będę miała.

tak denna151, ja mialam 2 razy i za pierwszym nie bralam globulek bo sie balam i powrocilo wtedy wzielam lekarz mi opowiedzial o zagrozeniach i sie prerazilam