Grzybica pochwy

tez trzeba pamietac ze jesli czesto sie podmywamy to tez moze byc powod grzybicy ja moze za czeesto to robilam

dlatego trzeba uzywac plynu do higieny intymnej zeby nie wyplukiwac naturalnej flory bakteryjnej

ja za czesto sie mylam latem lubie pare razy wziasc prysznic i moze to bylo przez to

w ciągu dnia powinno się max. 2razy podmywać, bo im więcej tym gorzej. Mnie grzybica omineła.

grzybicy nie miałam , ale infekcje pochwy owszem, mimo dbałości o higienę.

91marta1991: w ciąży niestety łatwo o infekcję pomimo dbania o nią

no niestety… uroki stanu błogoslawionego :wink:

podobno w ciaży łatwiej o infekcje. Jednak ani ja ani moja siostra jej na szczęście nie dostałyśmy.

ja miaamm raz ale jak sie pojawiła tak szybko ineła infekcja oczywiście bo grzybicy nie miałam

ja nie mialam i mam nadzieje ze nic sie nie zmieni warto io siebie dbac

wiadomo, zawsze trzeba o siebie dbac nie tylko w ciązy

można dbać o siebie ale jak się ma predyspozycje do infekcji to nic nie pomoże

Koniecznie w takim przypadku trzeba się skonsultować z lekarzem, bo nie leczona jest zagrożeniem dla dziecka

aj na kazdym kroku trzeba uwazac zawsze mozna zapytac lekarza jak mozna temu zapobiegac

tak prze nawracające infekcje lekarka mówiła że mogę mieć problem z zajściem w ciążę i utrzymaniem jej ale na szczęście się udało i to szybciutko i bez komplikacji

dobrą wiadomościa jest to ze mimo tych wszystkich chorób i komplikacji mamy swoje maleństwa

Grzybica jest groźna dla płodu. trzeba uważać.

trzeba bardzo uważac, wkoncu chodzi o zycie naszych dzieci

każda choroba jest niebezpieczna dla naszych maluchów

oj tak dlatego trzeba o siebie dbać, o te miejsca przede wszystkim