Bardzo ciekawa i przydatna porada . Temat uszu u dziecka zawsze mnie niepokoił bo nie wiedziałam jak czyścic, czy mogę zamoczyć podczas kąpieli i proszę już wszystko wiem
Higiena uszu niemowlaka wielu mamom na pewno spędza sen z powiek. Zastanawiają się jak prawidłowo usuwać woskowinę, jak często czyścić uszy oraz czy można moczyć uszy w trakcie kąpieli. Kiedyś do higieny uszu nie przywiązywano zbytniej uwagi, a położne nie informowały młodych mam, jak powinna wyglądać prawidłowa ich prawidłowa higiena.
dobra porada wszystko w jednym miejscu stosuję się do tych podpunkcików i będę stosować przy kolejnym maluszku
Bardzo dobra porada. Szczerze mówiąc zastanawia mnie bardzo temat higieny uszu maluszka, zwłaszcza gdy widzę gromadzącą się tam woskowinę.
Dziękuję za miłe słowa
najważniejsze to właśnie czyścić to, co samo wypłynie z przewodu słuchowego i osadzi się wewnątrz małżowiny a nie grzebać za głęboko bo inaczej można zatkać przewód słuchowy
Nie wolno do uszu wkładać patyczków bo można uszkodzić . Patyczki czyścimy tylko zewnątrz