Przynajmniej nie trzeba wyrzucać tylko można zużyć;)
Mleko matki jest super na różne wypryski, krosty itp.
Na jednej z grup widziałam, że dziewczyny oprócz dodawania do kąpieli - "stare" zamrozone mleko dawały swoim kotom albo robiły z niego domowe kosmetyki.
Tak do kąpieli świetna sprawa, tym bardziej dla dzieci, które mają problemy skórne :)
O tym, że można i działa na wypryski itp nie słyszałam, ale ciekawe :)
Oj tak tez polecam !
Też słyszałam, że mleko mamy dobre jest na wypryski
Tak mleko do kąpieli Super, na wypryski też i na odparzenia pod szyjka pod paszkami i nawet na tyłek jest cudowne. Mój pies jak miał dolegliwości żołądkowe to dostawał resztki niedopitego mleka przez małego i mu przeszło :)
Tak mleko do kąpieli Super, na wypryski też i na odparzenia pod szyjka pod paszkami i nawet na tyłek jest cudowne. Mój pies jak miał dolegliwości żołądkowe to dostawał resztki niedopitego mleka przez małego i mu przeszło :) w ogóle na rany jest niezastąpione mój mąż miał przecięta rękę i codziennie mu smarował moim mlekiem i nawet śladu nie ma
To jest niesamowite jak uniwersalne jest kobiece mleko - ile jest różnych sposobów jego wykorzystania :)
Mleko matki dobre na wszystko. Dobrze nawilża. Pomaga w walce z katarem.
O tak do zwilżania noska też super
Poranione czy popękane brodawki też jest dobrze smarować mlekiem - dobrze wpływa na gojenie :)
Poranione czy popękane brodawki też jest dobrze smarować mlekiem - dobrze wpływa na gojenie :)
Ciekawy artykuł. Szkoda, że wcześniej go nieprzeczytałam.
Ja też korzystałam z lanoliny itp , ale swoje mleko chyba najbardziej łagodziło ten ból. MI się kojarzy, że to właśnie ono było najlepsze i w sumie o tej metodzie dowiedziałam sie z forum
Ja też smarowałam swoim mlekiem i czułam troche ulgę No i lanolina oczywiście też robila robotę.
lanolina szła u mnie w ilościach hurtowych, ale fajnie było ja stosować zamiennie z mlekiem
swietna jest
Lanolina jest super. Ja ją nawet stosowałam na Blizne po CC tak poleciła położna.
A wiecie że wyczytałam że lanolina jest też dobra na drobne zmarszczki i suche pięty Hmmm trzeba by wypróbować