Jak mój maluszek zacznie tylko sam siedzieć też kupie mu nocnik ;o)
W najbliższym czasie też zamierzam zakupić nocniczek dla mojego synka. Będzie dopiero kończył ósmy miesiąc, ale chciałabym go troszeczkę przyzwyczajać do nowej sytuacji. Siedzenie na nocniczku nie powinno mu sprawić większej trudności, ponieważ już bardzo pewnie siedzi i nie trzeba go podtrzymywać.
produceni juz nie wiedza jakie trony wymyslac
super alex gratuluje a moze podzieisz sie jak to zrobilas??
niektóre są z dźwiękami że jak dziecko siusiu zrobi to gra, ale niektóre dzieci mogą się tego wystraszyć i zrażają sie do nocnika
Alex gratulacje samodzielnej córci!!!
ja z moja mam duzy problem co do nocnika juz tak duza a niemoge ja przekonac zeby usiala zdarza jej sie to ale bardzo rzadko
halka a ile córka ma?
u nas noce dalej suche. Chyba w końcu załapała o co chodzi. Już się nawet przeważnie nie budzi na siku tylko trzyma do rana ![]()
arzana corka ma juz 2.5 roku
halka kurcze to nie wiem co poradzić. Moja jak miała 2 lata zaczęła sikać. My uczyliśmy w lecie. Biegała po mieszkaniu w samych majteczkach. Co jakąś godzinę sadzałam ją na nocniku na chwilkę i próbowała sikać. Nie zawsze się udawało siki lądowały na podłodze ale się udało. Na początku za każdym razem gdy zrobiła siku do nocnika biliśmy jej brawo,podrzucaliśmy do góry robiliśmy z tego takie święto nasze.Nocnik okleiła sobie naklejkami z ulubionej bajki i bardzo go lubiła
Zaczelam sadzac synka od niedawna ale raz na jakis czas bo ma dopiero rok i 4 m-ce.Ale on tak szybko sie w tym polapal ze po kilku dniach sam zaczal pokazywac ze chce na nocnik.Zaczal tak dziwnie kucac;)a czasami to nocnik przynosi, rzuca na podloge i pokazuje palcem;) Oczywiscie jeszcze nie pokazuje caly czas ale widac ze robi postepy.
no wlasnie slyszalam ze czym predzej tym lepiej ja chcialabym po roku zaczac budzic w nim chec kozystania z nocniczka:)
widziałam w sklepie takie cudne nocniczki- juz sie niemogę doczekac
no ja tez nie umiem sie doczekac kiedy zaczniemy mala sadzac na nocnik ale ja poczekam jak bedzie troche cieplej bo teraz jest za zimno a w domu nie zawsze jest tak cieplo zeby mala co chwilke rozbierac
ja widziałam nocniki samochody ale moim zdaniem są strasznie źle wyprofilowanie - chyba wolę tradycyjny
a my już zaczynamy nocnikowanie ;o)
chłopcy z tego co wiem to pozniej zaczynaja siakc w nocniczek
mamutek poważnie:-)
myślę że twierdzenie ze chłopcy później zaczynają sikać do nocniczka jest tak samo wyssane z palca jak i to że chłopcy później zaczynają mówić, wszytko zależy od dziecka
Tak hipciowa i tu się zgodzę!!!