mazi_22 na wszystko czas i pora
maluch sam zdexyduje kiedy zechce zmienic ’ swoj samochod’ na lepszy model
marsela ja sie spotkalam z rodzina gdzie dziecko ma 5 lat i nosi mega pampersa … okropienstwo i zaniedbanie
siostrzenica ma ponad dwa latka a na nocnik nie usiadze za chiny.
kulcio hehe mala buntowniczka
Moja siostra odniosła wielki sukces.Jej 21 miesieczna córeczka chodzi już bez pampersów i woła kiedy chce siusiu lub kupkę.
Muszę się pochwalić w końcu moja trzylatka w nocy budzi się na siusiu. @ tygodnie się w nocy nie zesikała ![]()
arzana - no to gratulacje dla małej, to już duży sukces ![]()
dzięki dziewczyny ![]()
arzana-moja posadzilam na nocnik u siosty tylko ze malej do srodka wpadala pupcia bo ma taka malutka
kulcio super musiało to wyglądać. A ile ma mała?
dla wszystkich mamusiek moje sloneczko na 9 miesiecy
szkoda że przy naszych nickach jak piszemy nie pojawia się wiek naszych maluchów. Było by prościej prawda?
kulcio to macie jeszcze kupę czasu na nocniczek
ha ha ha
dobre z tym nocnikiem:) a jak niektorzy sadzaja na kibelku:P
Obaj moi syneczkowie wcześnie zaczeli korzystac starszy miał 18 miesięcy a młodszy który właśnie uczy się tej umiejętności ma 20 miesięcy, w ciągu dnia nie nosi już wcale pieluszki - zakładamy ją na drugą cześć nocy po wysiusianiu się do nocniczka - oczywiście nie potrafi jeszcze sam zdjąć spodenek, idzie mu to jeszcze dość ciężko ale łatwo zauważyć że ma potrzebę poprostu przybiega z nocniczkiem lub łapie się za siusiaka :D.
arzana-no mamy czas ale warto jej probowac,jestem ciekawa czy sa jakies mniejsze rozmiaru nocnikow czy tylko standart
kulcio chyba jest tylko jeden rozmiar niestety
nie, rózne są rozmiary tak jak i różne są kształty nocników, te z ikei są np mniejsze, są też dwa rodzaje takich z kaczuszką mniejszy i większy, a dla maluchów takich mini mini fajne są te co imitują wc;)
hipciowa -dzieki teraz przynajmniej wiem ze moge ich szukac
kulcio - teraz jest taaaaki wybór tronów ze można przebierać;)
moja starsza córka siedziała na nocniku jak miała pól roku i jak zrobiła do nocnika siusiu to bilismy jej brawo, teraz ma 3,5 roku , chodzi do przedszkola -jest samodzielna, sama siada na sedes i robi swoje potrzeby ale jeszcze na noc zakładam jej pieluszke:)pozdrawiam wszytskie mamy:)