Megg tomorawda że są tego plusy i minusy bo czasami może próbować rzeczy niebezpiecznych dla niego
Ja tam lubię takie dzieci, które są odważne i chcą wszystkiego spróbować.
Aga się czasem zawału można dostać
Aneczka, to fakt:-D
Siostra miała taką sytuację że poszli na taki wielki plac zabaw że jak wejdzie się to trzeba już do końca przejść nie da się w trakcie wyjść. Od dołu można trochę asekurować. A jej prawie 2 letnia córeczka chwyciła się za barierkę i zaczęła się bujać. Ona nawet do jej nóg nie sięgała. Wysłała meza żeby ją zabrał z tamtad a sama stała patrzyła co zrobi.
Ja wchodzę raczej z dzieckiem na takie duże gdzie wiem że nie może się cofnąć
PattMaz tak bezpieczniej
Megg fajna ta hulajnoga z taką rączka u nas znowu na odwrót idzie z hulajnoga pomiędzy nogami i nie chce usiąść . Hehe
No ja nie wiem co jest lepsze dziecko , które wszędzie wejdzie czy takie spokojne , ostrożne . Mam syna który do wszystkiego podchodzi ostrożnie , jak się boi to nie wejdzie itd. A koleżanki córka to przeciwieństwo i jest wszędzie , naśladuje te starsze dzieci
Pati może skoro z hulajnoga tak chodzi to może jakiś rowerek biegowy by się sprawdził
Pati mój młodszy syn nie zważa na nic on musi spróbować wszędzie wejsc i wszystkiego dotknąć, jest przeciwieństwem swojego brata
Najlepsze by było żeby dziecko było ciekawe próbowało czegoś nowego ale przy tym było ostrożne.
Aneczka nie wiem czy to idzie ze sobą w parze bo ostrożne dziecko z reguly boi sie nowości, a to ktore niczego sie nie boi nie jest swiadome zagrożeń i niebezpieczeństwa więc nie będzie ostrożne.
Megg może i masz rację. Ale dziecko próbujące z rodzicem (trzyma za rękę, asekuruje) czegoś nowego podchodzi do tego ostrożnie tak mi się wydaje przynajmniej.
wydaje mi się, że to też kwestia charakteru, obserwuje dzieciaki z rodziny i własne i moj syn jest ostrożny od małego, bratanek to totalny szalenie ;) nie zwraca uwagi na nic... i z wiekiem nie bardzo się to zmienia