z tym to mamy wąłśnie lepiej
Teraz jest dużo łatwiej niż lata temu ale wiecie jak to jest są plusy i minusy jak wszystkiego
oj internet jest teraz na wyciągniecie ręki ale tez czasami zeby znaleźc jakies konkretne info to sie trzeba naszukać, ale zdecydowanie jest dużo łatwiej niz kiedys.
Google to jednak skarbnica wiedzy mimo wszystko :)
właśnie można znaleść wszystko
tak wszystko znajdziemy ale też nie bierzmy wszystkiego pod siebie bo ludzie różne rzeczy wypisują jednak
dokładnie, trzeba jednak filtrować informacje.
no czasem można sobie zaszkodzić czytając coś tam. Na przykład ja tak kilka razy miałam nie wiedziałam co mi dolega i zamiast iść do lekarza to takie choroby sobie dopasowałam, że lekarz się później ze mnie śmiał niestety, więc co jest w internecie to nie należy wszystkiego brać do siebie.
Wiadomo, że niektóre informacje trzeba podzielić na pół. bo są fake newsy tez:p
ale wiele rzeczy można się dowiedzieć od razu, a nie szukać po encyklopediach czy innych książkach.
Niestety ja mam taki zwyczaj , że najpierw czytam co jest napisane w internecie a później to co lekarz powie ;)
Ja czasem jak usłyszałam diagnozę lekarza to jeszcze studiowałam to w necie 🙂
Chyba każda z nas to robi i czasem nie za dobrze na tym wychodzi
Ja juz po lekarzu nie czytam bo większe zaufanie mam do niego niż do info z internetu ;)
W sumie może i tak.. jeżeli chce poznać lepiej dolegliwość czy chorobę.. ale już wyników nie analizuje
Ja nauczylam sie aby z kazdym wynikiem leciec do lekarza ;) kiedys robilam badania po ktorych serdeczna osoba powiedziala ze sa dobre ja tego nieanalizowalam ;) bo mloda nie znam sie a skoro starsza osoba mowi ze sa ok to po co lekarz kolejki wizyty ;) jest ok to jest;) wyniki wlozylam do segregatora i zapomnialam;)
po 2 miesiacach trafilam na sor;( potem sie okazalo ze w tych wynikach juz bylo widac ze cos jest nie tak i bylo mozna reagować wczesniej.
Co do netu... no niestety tez czasami sledze informacje ale priorytetowo slucham lekarza;)
ja też po lekarzu nie czytam internetu, ale przed już tak
Oczywiście też mam większe zaufanie do diagnozy lekarskiej niż internetowej
Ja tez wole żeby lekarz postawił diagnozę bo w internecie często głupoty piszą
W Google to zawsze zwykły katar może okazac się śmiertelny
Ja też już nie raz po otrzymaniu wyników wystawiłam sobie straszne diagnozy z Internetem a poszłam do lekarza i okazało się że wcale nie jest tak źle