Ilość laktatorów

No chcialam oznaczyc post z laktatorami ze juz taki istnieje aby tam przekierwac i nie wiem jak to sie robi

I kazdego uzywasz ? Czy tylko na jeden z nich sie ostatecznie zdecydowalas ?

Ja mam w sumie trzy laktatory. Dwa z Canpolu i jeden z Philipsa, ale używam głównie z Canpolu muszlowego, bo jest najwygodniejszy.

A to nie trzeba tej flagi zaznaczyć i tam napisać jakby do zespołu forum że post powielony?

Ja wcześniej wrzucałam po prostu link, że tu jest ten temat poruszony

Hmmm może to pomoże :woman_facepalming:

Używałam każdego, teraz już przeszliśmy na MM, bo nie miałam cierpliwości przy kryzysie laktacyjnym.
Elektryczny laktację nakręcił, a muszlowe pięknie ją podtrzymywały

Ooo wlasnie o takie cos mi chodzilo :stuck_out_tongue_winking_eye::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::stuck_out_tongue_winking_eye:

Na pewno wszystko zależy od tego, w jakim celu używasz. Jeśli jesteś typowo KPI, to warto mieć chociaż 2 żeby móc w ciągu dnia używać na zmianę, bez konieczności ciągłego mycia. Jeśli chcesz tylko czasem odciągać, to raczej trzymałbym się tego, który masz, o ile jesteś z niego zadowolona. Piersi też przyzwyczajają się do danego modelu i przy zmianie często dopiero po pewnym czasie nowy jest w stanie ściągać takie ilości, jak poprzedni. Czasem się zdarzy, że niestety nowy nie będzie używany, przez brak efektywności, więc trzeba się zastanowić czy warto wydać kasę.

Myślę że jeden wystarczy, szczególnie jeśli jest na obie piersi na raz :smiley: można sprzedać na olx lub vinted i kupić nowy sprzęt :smiley:

Ja jeden kupilam na jakiejś grupie na fb wiec na pewno sprzedać można. A aktualnie mam 3 laktatory. jeden bardzo stary Avent, nowy avent (ten kupiony na fb) i muszlowy od Canpol ale niestety stara wersja, kupilam chyba 2 tygodnie zanim pkawil sie ten nowy. Ten starszy jest ok ale nowy zapowoada sie rewelacyjnie.
Obecnie używam tylko muszlowego, ułatwia zycie z dzidzia mega. Pozosyale dwa schowane chcialam sprzedac ale wole poczekac, mam schowane w razie jakieks awari tego który używam.

Właśnie zaczęłam karmienie i przez to, że mamy problem ze ssaniem jestem głównie KPI i zdecydowanie najbardziej męczace jest ciągłe mycie, sterylizacja i suszenie laktatora :frowning: Jeśli zostaniemy przy takiej formie na pewno kupię drugi laktator żeby mieć na zmianę.

Moze po jakims czasie bedzie lepiej nauczy sie ssac , potrzeba czasu i cierpliwosci

Ja mam jeden Canpol Babies Hands Free, podwójny i w zupełności jednak wystarczy

Dobrze jest też kupić sobie po prostu więcej zestawów części wymiennych, jeśli laktator ci się sprawdza i chcesz z niego korzystać. Ja też na początku tak robiłam, jak miałam tylko Canpol handsfree, że miałam kupione po 3 zestawy tych części zmiennych :sweat_smile:

To też jest jakieś rozwiązanie i o tym nie pomyślałam :see_no_evil: dzięki :blush:

@Kiidsweet mam taką nadzieję, doradczyni laktacyjna do nas przyjdzie w środę to zobaczymy co powie :smiley:

1 polubienie

i bylo z wszystkimi wszystko ok szczelne ?
straszny hejt widziałam na brak “szczelnosci” poki co ja jedynie jeden czyscilam i sterylizowalam by miec wrazie w do szpitala i wszystko szczelne
wiec nie wiem czy trafiali na nieszczelne czy nie umieli dobrze złożyć

@magdap_96

teraz na smyku mieli promocje jakbys chciala skorzystac na wymienne części :slight_smile: chyba ze masz inny

znalazlam ze masz neno camino czy jakos tak. to w tej sytuacji taniej wyjdzie inny laktator np canpol muszlowy czy jakis inny co tam chcesz chyba dokupic bo czesci z neno jak zaczniesz kompletować to kosmos cena wyjdzie

Neno ma ceny niestety. Mój akurat ma muszle na kablu a kusi typowy hand free z silniczkami :blush:

@magdap_96

ja myslalam od nich muszle dokupic ale nie mieli dostepne wiec meczylam sie z wymiana czesci do butelek i tyle co stracilam to medele minimum bym kupila :face_with_peeking_eye:
muszkowe typowe hands free najlepsze bo sie jest mobilnym i nie skupiasz sie ile leci
tylko trzeba dobrze sobie dobrac :slight_smile:
mam nadzieje ze uda Ci sie miec ile potrzebujesz :slight_smile: ja walke dopiero bede zaczynać w tym roku o laktacje znow

U mnie było szczelne. Fakt, że trzeba zwracać uwagę, czy ten pojemnik jest dobrze złożony, bo czasami uszczelka się może zagiąć i wtedy faktycznie jest mniej szczelny. No i jak się mocno nachylisz to też może gdzieś przelecieć, ale tak to nie narzekałam na szczelność :sweat_smile:

@Mamamiski

tak pod względem dokladnego zlozenia tez zwrocilam na to uwage ale to jak w sumie kazdy jak cos nie domkniesz albo nie rowno zlozysz to ten sam efekt
pod względem schylania to chyba lepiej jak sie wyleje niz niektore laktatory silnik zaleja bo takie mnie słuchy doszly.
zresztą ja nie potrzebuje robic w nim fitness tylko miec wolne rece i odciągnąć mleko :rofl:

1 polubienie