Ewcia my mamy ten sam dylemat tylko , że nie potrafimy się dogadać , bo tak jak mówisz ten ma tak na imię… a bo ten tak dał,… i tak cały czas my to nawet nie wiemy co będzie , bo nie chce się pokazać i musimy wybrać dla dziewczynki i chłopaka , a pomysłów brak.Mówią też , że jak się zobaczy dziecko to wiadomo jak dać na imię itd ![]()
imię u mnie było już wybrane wcześniej więc jak się odwiedziłam że będzie ziewczynka to imie już miałam i mam teraz moją małą Ole
Pati bo zawsze tak jest ze wydaje sie ze to nic trudnego wybrac imie a jednak do prostszych nie należy, u nas na szczęście na 4D sie poakzal a raczej swoje jaderka;-) bo ma zwyjlym usg moj ginekolog ciagle nie widzi…także.gdyby nie 4D to byłoby trudniej bo byśmy musieli wybrać i na dziewczynkę jak i na chlopca a tak to wiemy ze będzie synek…i chyba pozostanie na Alanku;!) co nie jestem na 100% zadowolona ale nimam innego imienia żeby mi odpowiadal;-)
Ewcia piękne imię
ważne że wam się podoba. Ja dzisiaj idę na USG i mam nadzieje , że się dowiem w końcu co będzie jak znowu nic to chyba pójdę na 4D bo strasznie bym chciała wiedzieć co będzie ![]()
Na razie już nie myślę o imionach może później łatwiej będzie nam wybrać ![]()
ewcia powiem Ci szczerze, że Alan bym nie nazwała…
Nie chcę mieszać i obrażać waszego gustu, ale Alan, łatwo zmienić na Anal…
Kiedyś szłam ulicą i dzieciaki wyśmiewały właśnie jakiegoś Alana, że to Anal…;/
Przykre, że dzieci potrafią być tak okrutne i bezwzględne ![]()
Zamarancza powiem Ci że ja takiego skojarzenia nawet nie miałam . Dzieciaki to jednak potrafią sprawiać innemu przykrość i ciekawe skąd to wynoszą jak nie z domu ![]()
My jeszcze zanim zaszłam w ciążę wybraliśmy imiona. Po prostu któregoś dnia zaczęliśmy rozmawiać i wyszło że jak będzie córeczka to damy jej na imię Hania a jakby był synek to będzie Staś. Marzy mi się parka. Gdyby jednak wyszło inaczej i trafi się troje to będzie jeszcze Franek albo Basia.
Matko jak te dzieci dzisiaj szybko dorastaja, ja zanim nie dostalam okresu to nie wiedzialam co to anal, a dzisiaj?
Alan nie w moim stylu i ja bym tak mojemu dziecku na imie nie dala ale to nie bedzie moje dziecko, wiec i nie moja decyzja
Mysle ze moje wybory imienia tez sie pewnie nie kazdemu beda podobaly ![]()
My mamy taki problem ze moj maz nie jest Polakiem wiec szukamy czegos uniwersalnego, a ja niestety mam upodobanie do starych polskich imion, wiec wszelkie “miedzynarodowe” imiona jak Kevin, Alan itp odpadaja. Z Klara nam sie swietnie udalo, obecnie szukamy czegos dla nr 2, choc mamy po jednym pomysle zarowno dla chlopca jak i dziewczynki, jednak do tego dziewczecego nie jestesmy calkiem przekonani… wiec jesli tylko o imie chodzi to wolalabym zeby byl chlopak ![]()
Pati no niestety dzieci ogromny przykład biora od rodziców, a że na świecie jest masa pseudo rodziców i patoli to i dzieci są okrutne wobec innych…
Prawda jest taka, że imiona to bardzo osobista sprawa i to, że jednemu się podoba Alan nie znaczy, że inny też będzie nim zachwycowny. Jest różnorodność i nazywamy dziecko tak jak uważamy za słuszne i każde imię jest piękne na swój sposób.
Michu no to międzynarodowe dla chłopca mamy my OSKAR ![]()
Dla dziewczynki może jakaś Laura, Anna, Julia?
O widzisz - Oskara tez rozwazalismy
Anna jest takie… “nudne”, Laura ma na imie kolezanka meza z pracy, Julia tez juz mi sie przejadla
Mowie Ci, to nie bedzie latwa decyzja, bo mamy oboje wygorowane wymagania
Wszystkie Leny, Hanny tez juz mamy obgadane i z listy skreslone…
MichuNi także wybór imienia dla kolejnego maluszka też nie będzie takie proste:) Na pewno coś wymyślicie a jak już dowiecie się jaka będzie płeć to wybór będzie łatwiejszy:) My mamy mieć chłopaka i jakoś jeszcze nie myślałam jak mu dać na imię:) Jakbym miała mieć kolejną dziewczynkę to wybrałabym na pewno Lilianna- imię nie spotykane i które bardzo mi się podoba.
Ja na 100%nie bylam przekonana do Alana bo tez mi sor raz skojarzyło jak pisała zamarancza, ale jakie.imiona nie powiedziałam.mężowi wszystko na nie to juz lepsze San …rozważaliśmy tez Kaceperek…ale.tyle wokol Kacperkow…najbliżsi maja.Kacpra wiec odpadlo raz maz powiedzial Antos to brzmi oka…ale Antek juz mi sie nie podoba…o naprawdę jest problem a cc mam juz na 6wrzesnia i juz chyba zostanie ba Alanie…takiego problemu nie było z pierwszym synkiem jak tylko dowiedziałam sie e 18tug ze bedzie synek to odrazu powiedziałam ze będzie to Oskarek i nie żałuję…i do dziisiaj mi sie.podoba a Oskarek ma juz 4,5latka…jest żywiołowym dzieckiem i bardzo mądry;-) i bardzo rozgadany;-))
Mialam kolezanke Lilianne - bardzo sympatyczna i inteligentna dziewczyna ![]()
Mysle ze tak, jak bedzie wiadomo co to, to bedziemy mogli skupic sie na jednym kierunku poszukiwan, a nie tak na oslep
Silver, i co, naprawde jeszcze imienoa dla chlopaka nie macie?
Mimo ze niby ma byc wlasnie syn? Nie stresujesz sie? Ja bym juz pewnie szalala ze nie wiem. Ja juz sie stresuje ![]()
Ewcia, znam ten bol jak nie wiadomo co wybrac. Najwazniejsze zebyscie byli zadowoleni. Do Oskara Alan nawet pasuje, i kto wie, moze jak nie bedzie sie maluch w dziwnych kregach ovracal to nikt durnych skojarzen mial nie bedzie ![]()
A mi się podoba jeszcze z damskich Kormelia, ale każdy mi pokazuje |Kornelki ze swojego otoczenia i każda brzydka… Hmmm Ale imię piękne.
Michu wybór imienia bardzo trudny…
A może np. Jagoda, Róża, Malwinka, Iga? ![]()
A chłopięce to właśnie Oskar (a Oskary to super chłopaki, wiem z doświadczenia :D)
Aha i zapomniałam jeszcze podoba mi się Lidia ![]()
Juz widze jak moj maz wola nasza corke o imieniu “Roza”
(Pisalam wyzej, on nie jest Polakiem
)
Malwina to moja siostra wiec odpada, Iga i Ida mnie sie podobaly ale maz stanowczo odmowil.
A Kornelia nawet spoko ale faktycznie, wszystkie jakie kojarze sa nieladne ![]()
Zamarancza Ty nawet nie myśl o Kornelce ja już Ci pokazywałam hahahah nie rób tego dziecku ![]()
Michuni a Ty wiesz już co tam siedzi w brzuszku ?
Mi się podoba bardzo Kazik staroświeckie a mojemu się nie podoba i mamy dylemat nie wiemy jaka płeć , imion nie mamy wybranych boję się tylko żeby później nie było tak że będziemy wybierać na ostatnią chwilę
hmm zastanawia mnie tylko dlaczego kierując imieniem Kornelia, ludzie stawiają na wygląd innych dziewczynek stwierdzając, iż dziecko o tym imieniu jest “brzydkie”. Przecież wygląd zależny jest od mieszanki genów rodziców i ich rodzin a nie przypadku od tak wyglądu przypadkowych dzieci.
To tak jakby stwierdzić, że nie warto dać dziecku na imię " Krystian, Chrystian" gdyż w otoczeniu przypadkiem jest, że dzieci o tym imieniu są rude.
Nie wiem, nie znam jeszcze osoby, któa by przytaknęłą “Kornela super imię”, każdy mówi “Nie…!!!”
Pati wybrać możecie imiona dla obu płci, a jeśli nie wybierzecie to podobno istnieje coś takiego, ze jak po porodzie zobaczy sie dziecko to od razu wiadomo jak ma na imię. MOże ktoś tak miał z Was?
Michu no tak Róża ciężkie… Hmmm A może Linda?
Albo Pola?
A Kazik no mnie też się nie podoba. Nie lubię starodawnych imion jak Staś, Franio…
Haha, ale geny sie moga roznie wymieszac i moze ludzie nie chca ryzykowac
A tak na serio to przeciez wiemy ze tak jest, ja bym corki w zyciu nie nazwala Karolina bo spotkalam och w zyciu krocie i z kazda bylo cos nie tak
A przeciez charakter tez nie idzie w parze z imieniem, a wplywa na niego stos czynnikow. Ale skojarzenia mam jakie mam i juz
Mimo ze samo brzmienie imienia spoko.
Co do Kazika to mnie sie podoba. Moze nie “Kazik”, ale Kazimierz, Kazio. Ja lubie dawne imiona. No ale u nas odpada.
Jakby nie odpadalo to syn by mial pewnie po pradziadku Franciszek ![]()
Pola tez juz rozwazalam ale maz jest na nie ![]()
Tez slyszalam ze niby zaraz wiadomo jakie imie. Ale to dla mnie dziwna teoria i w nia nie wierze.