Indukcja, a preindukcja porodu - na czym polega i jakie stosuje się metody

Na oxy skurcze są cały czas tak samo mocno intensywne a jak wszystko idzie samoistnie to bóle nasilają się z każdą kolejną faza

ewula91 

U mnie już szyjka mięka a skurcze sporadycznie widoczne tylko na ktg rozwarcia brak jutro 38 tydzień się zaczyna

Paula ja rodzilam z szyjka w tylozgieciu po porodzie nic się nie zmieniło a druga ciaza dowiedzialam sie ze szyjka jest już inaczej ułożona z przodu;) ale to też musialo się przestawić toż przed 2 ciaza bp co roku robiłam  cytologie i byla w tylogieviu :)jaka będzie roznica to po porodzie będę miała miejsce, ja będziem na przed oxy i bol mocami ciezki do zniesienia nie wiedziećam ze bez oxy bóle są lżejsze moze przy 2 porodzie uda się bez oxy;) 

Oby bo to okropny ból rodząc przy oksy. 

Ja się też muszę wybrać na cytologię moja ginekolog stwierdziła że najlepiej pół roku po porodzie a u Was jak radzili 

No bo to nagle sieknie po tej oksytocynie a tak to się samo nasila. Dla mnie każdy skurcz byl tak bolesny ze myslalam ze juz wiecej nie zniosę a tu kolejny silniejszy i jednak przezylam jakos :D niesamowite to jest.

Nati to oby się samo rozpoczęło, trzymam kciuki :) 

Anoosk a to też Twój kolejny poród?

Anulka mi też tak ginekolog doradzał na wizycie kontrolnej w połogu żebym przyszła na cytologie później, jakoś to wychodziło prawie 10 miesięcy po porodzie ale w końcu nie poszłam i miałam zrobioną dopiero w 2 ciąży zaraz na początku. 

W pierwszej ciąży miałam podaną oxy to podczas drugiej byłam przygotowana na bolesne skurcze a, że udało się bez oxy i wszystko szło samoistnie to byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, że skurcze jednak tak nie bolą i dopiero na samą końcówkę były jeden za drugim i intensywne a i tak mam wrażenie, że dużo łagodniejsze niż podczas pierwszego porodu.

Madzia też mam takie wrażenie że u mnie bylo podobnie. Jednak natura to natura

Anulka ja teraz miałam robiona cytologię na wizycie po połogu,aktualnie czekam na wynik. 

Ja oksytocyne miałam podana przy pierwszym porodzie,ale dopiero koło 7cm bo po zo akcja się wyhamowała. Ból był okropny,ale to nie mam porównania w sumie bo były 2h spokoju,a zaraz wrócilu mega skurcze 

Mi powiedzieli dziś ze czekamy do 39 tygodnia czyli do poniedziałku jak sama nie urodze będa wywoływać mam nadzieje ze mały się ruszy do niedzieli

w 39 tc wywolanie ? ;o

A to nie wywołują dopiero po 40tc?

Dziewczyny Nati ma cukrzycę ciążową i to dlatego.

Nati to trzymam kciuki, żeby ruszył się sam jednak :) masz tam możliwość spacerowania czy jakiegoś skakania na piłce?

Nati o to już ! Powodzenia trzymam kciuki by Milan sam wyszedł . Dobrze Cię tam karmią ?

Powodzenia i zdrowia życzę a Milan piekne imie moj synek też tak ma 😀

Życzę szybkiego rozwiązania powodzenia

Ooo Milan sliczne imię:)

Dziękuję też tak uważam choć różne wywołuje opinie 😀 zastanawiałam się aż do samych narodzin 

ciekawy post ;)
ja miałam oxy i zastrzysz na szyjke 

imię oryginalne mało takich chyba,ale  mam wrażenie ze teraz już się staje popularne :)

Teraz są modne takie albo starodawne albo takich jak malo