Inspiracje: fryzury i ubrania

Tak ale faktycznie jak jeżdżę autobusami to widzę mamy zapuszczone z tłustymi włosami …. Oczywiście to zależy od kobiety ale wydaje mi się że jemu chodziło o to że już tak może się nie stoją albo nie malują …. Czy nie wiem co

Wiesz niektóre mamy mogą mieć sporo dzieci i nie mają czasu dla siebie bo ze zmeczenia wybierają odpoczynek gdy dzieci śpią, ale powiem czasem i u mnie zmeczenie wygrywało i z zamiast umyć głowę to stwierdziłam a co tam idę spać z kluchami🤣

2 polubienia

Ja teraz trochę nie wiem jak wpasować mycie głowy w swój plan dnia :see_no_evil: najwygodniej mi rano ale boję się że mnie przewieje jak wyjdę później na spacer a znowu wieczorem mi się nie chce :see_no_evil:

1 polubienie

Ja nie krytykuje (jestem daleka od tego) tylko stwierdzam fakt. Ja też mam problem bo muszę to robić jak mąż jest w domu a mam jedno dziecko. Przy większej ilości dzieci to faktycznie ciężko znaleźć czas. Ale ja z brudnymi włosami strasznie źle się czuję

1 polubienie

O tak u córki w żłobku ona ma tylko do ramion. Pięknie jej włosy rosną, a inne dziewczynki bardzo krótkie mają.
Ostatnio nawet ciocia jej dobieranego zrobiła. Mega mi się podoba, no ja nie umiem robić.

Ja tak samo źle się czuję jeszcze zimą wsadzisz czapkę i nie widać ale wiosną czy latem już jest ciężko tak wyjść, ja mam 3 dzieci i jakoś staram się myć regularnie . Jednak z tlustymi wlosami mi wstyd wyjść :see_no_evil:
@SylwiaMK no z tymi porami na mycie jest ciężko się wbic bo jest tak jak mówisz . Ja poprostu się muszę zmuszać na siłę żeby iść właśnie w tej chwili😄

1 polubienie

Powiem ci że ja mojej córce nie mogę ładnego warkocza zrobić bo tak jej dziwnie na górze odstają że ciężko równo i gładko wyczesać te włosy i zawsze z jakieś strony dostają.

1 polubienie

No ja też źle się czuję jak włosy tłuste…

Powiem ci że jak byłam w ciąży to mniej mi się przetłuszczały wlosy niż teraz …

1 polubienie

No mi też jest właśnie głupio i jak nie zdarzę tego zrobić to siedzę w domu po prostu.
A znowu ja zauważyłam że teraz mnie mi się tłuszcza…. Nie wiem czy tak wpłynęła na nie ta moja pielęgnacja czy to że je upinam

Tez tak czasami mam ze mi wstyd a zima to fajnie czapka na łeb i nie widac :rofl::rofl::rofl:

Ja mam tak grube włosy że suszenie trwa około 40 minut. Lepiej mi umyć włosy rano ale też ile można wstawać skoro świt tylko aby innym się przypodobać

@ironiczniepateyczna no ja się nauczyłam właśnie jak córka miała coś ponad 2 lata. Nie jest super skomplikowane. Teraz uczę się tego holenderskiego. Potem chciałabym na 4 pasma i koronę.

Żeby tak znaleźć złoty środek na sypkie włosy :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears: moje to dramat

A czemu tak długo Ci zajmuje suszenie? Mi cała pielęgnacja od mycia, odżywek i suszenia zajmuje 30min a tkam dosc gęste włosy

To dużo zależy suszarki. Ja mam suszarkę z funkcją dostosowania temperatury i z funkcją ochrony nawilżenia i ja używam tej funkcji to suszenie trwa 3x dłużej niż jak dam na wyższą temperaturę

Ja w mieszkaniu nie mam miejsca na suszarkę ale jak kiedyś się wyprowadzę na większe to na pewno kupię suszarkę.

Ja mam bardzo grube włosy. Naprawdę grube. Teraz już mniej, ale mega się puszą i są grube. Spokojnie 5 osób standardowej grubości mogłabym obdarzyć

1 polubienie

To ja dziś po raz pierwszy próbowałam robić kłosa

3 polubienia

Oooo piękny wyszedł jak na pierwszy raz…… ja miałam Klosa właśnie na ślub swój zrobiony u fryzjerki

Pieknie wyszedl ; )moja corka ma takie cienkie wlosy ze jakia dobieraniec czy inny warkocz rozlatuje sie nie chce sie trzymac ;/