Jak bezpiecznie przejść na mleko następne?

U mnie jas to juz tylko rano pije mleko z wielkim ale jak dzis. Ale jak kupilam to juz zurzyje i wiecej nie kupie. 

Moja to pije mleko jeszcze jak daje ale i lubi budyń lub kaszkę na mleku 

Ja zrobilam mleko kolo 18 niestety zrobil awanture i mleko poszlo na wyzucenie bo przez dwie godziny nic nie ruszyl. Jak mleka modyfikowanego nie zje sie w przeciagu dwuch godzin to nadaje sie do kosza. 

Justynamamajasia ja nawet nie czekałam 2h tylko wylewalam wcześniej

Ja akurat czekam dwie godziny bo moze mi jeszcze zje. 

Justynamamajasia rozumiem. Ja czytałam na BebiKlub że max godzinę więc dlatego wylewalam wcześniej. 

Na pakowaniu od mleka pisze dwie godziny i ja sie tego trzymam. Czasem wyleje wczesniej ale to krotko przed uplynieciem dwoch godzin bo juz musze jechac, a wiem ze nie zje. 

Justynamamajasia na NAN nie napisali. 

Ja mam bebilon i pisze. Mialam probki bebilon i bebiko i tez bylo napisane. Spozyc w przeciagu dwoch godzin, a po dwoch godzinach wylac. 

U nas mleko Hipp Combiotik 2. I tu są Producent zamieszcza zalecenia

Ile może stać po przygotowaniu?

Mleko powinno być podane dziecku bezpośrednio po przygotowaniu. Nie należy ponownie podgrzewać i podawać mleka, którego dziecko nie dopiło. Nie można także przechowywać mleka w podgrzewaczu. W sytuacjach, kiedy istnieje duże ryzyko, że maluch nie wypije pełnego posiłku,  można przygotować mniejszą porcję i gdyby jednak okazało się, że dziecko chce wypić więcej - dorobić szybko kolejną. 

Czy można podgrzewać raz przygotowany pokarm?

Ze względów higienicznych gotowy pokarm powinien być podany bezpośrednio po przygotowaniu. Jeśli Twój maluszek nie był w stanie wypić całej porcji od razu, nie przechowuj niedopitej reszty „na potem”. Przygotuj nową porcję mleka. Aby to przyspieszyć, możesz użyć wcześniej przygotowanej wody z termosu.

Mój starszy syn bardzo długo pił mleko. Zaczęliśmy od NAN i tak zostało.

Tak jak z różnymi lekami tak i z MM że producent ustala termin przydatności i ile może stać przygotowane mleko 

Inny producent i inne zalecenia. Jak ze wszystkim. Ale najwazniejsze to kierowac sie intuicja i robic swoje. 

Ja jednak uważam że warto stosować się do zaleceń producenta bo co np. ma moja intuicja do tego ile może stać mleko 

Patka może chodziło intuicję w sensie że szybciej się wyleje niż jest wpisane..że nasza intuicja podpowiada że lepiej oo godzinie a nie dowch wylać 

Aneczka być może 

O to mi chodzilo. Skoro ktos uwaza, ze mleko sie wczesniej psuje niz jak jest napisane to wyleje je wczesniej. 

Justynamamajasia to dobrze Ciebie zrozumieliśmy ;)

A nie prościej jest po prostu spróbować i sprawdzić 

Kazdy ma inny sposob.