Jak bezpiecznie przejść na mleko następne?

aneczkaa006 nie próbowałam.

paatka202 z kartonu, w Netto kupuję. Od kogoś bym się bała wziąć żeby nie było w nim jakiś bakterii, czy czegoś podobnego. 

Justynamamajasia wychodzi nie najgorzej. 8 zł za litr, gdzie mój syn pije 250ml dziennie, to wychodzi 2 zł na dzień, 2x30dni = 60 zł. To nie jest najgorzej

Mleko kozie jest dużo lepsze od krowiego nic dziwnego że cena jest większa . Na pewno nie jest poddawane różnych obróbka przeważnie większość mleka krowiego jest uht. Jeżeli chodzi o dzieci to krowie można podawać przed rokiem jako dodatek a kozie już nie dopiero po roku . 

Pati ja wole krowie mleko niz kozie. Ale kazdy lubi co innego.

Magiczny pazur ja kupuje bebilon tez po 60 zloty. Ale moj jas to tylko dwa razy dziennie pije mleko. Albo raz zalezy jak ma ochote. 

Dla mnie te mleka z kartonu nie mają żadnych wartości odżywczych więc ja nie dawałam go pić z butelki synkowi kiedy był mały. Nie mam tu na myśli dzieci 5 letnich ;) 

No ja takie mleko podaje właśnie 5 latkowi mojemu ;) wcześniej pił NAN

Ja podaję takie mleko bo pije je aby wypis sobie. Ale specjalnie się o nie nie upomina. Piję tylko butelkę dziennie. A tak dużo je serków jogurtów więc o wapń i inne skład odżywcze się nie przejmujemy

Aneczka wiadomo że zapotrzebowanie na wapń można uzupełniać w inny sposób nie tylko pijąc mleko. 

Magicznypazur może synus już tak się przyzwyczaił i dlatego potrzebujh tego mleka z butelki. Mojej siostry synek jeszcze jak do zerówki szedł to rano wypił całą butle mleka tylko on lubił zagęszczone kaszką e

Patka moja czasami zjada na raz jogurt 400ml :p a jeszcze mleko dostaje to kaszkę na mleku i tego zbiera się 

Aneczka rozumiem też tak robiłam z synkiem kiedy nie chciał pić mleka 

Moj jas zje kaszke z duzego glebokiego taleza i jeszcze 250 mililitrow mleka. Do tego potrafi jeszcze dojesc dwa musy owocowe po 100 gram kazdy. 

Patka ale moja pije mleko. Myślę że ile dałabym tyle by wypiła. Ale daje tylko butelkę dziennie

Moj jas ostatnio nie chce pic mleka. Dzis wypil jefna butelke rano i wieczorem juz nie chcial. Wczorej w ogole nie chcial pic mleka. Jak tak dalej bedzie to zurzyje to co ma i juz wiecej modyfikowanego mleka nie kupie. 

Aneczka wydawało mi się ze gdzieś pisałas że nie che już mleka dlatego pije jedna butelkę dziennie ale może źle coś zrozumiałam ;) 

Patka ciężko określić czy chce czy nie. Bo z rana już jej nie daje..tylko w południe. Daje butelke 150 ml ale raz wypije cała a innym razem pół. Więc nie wiem czy aż tak chce te mleko czy nie. Nie domaga się jakoś specjalnie 

To podobnie moj syn rano wypije, a wieczorem albo wypije albo protestuje i nie wypije wcale.

Aneczka to może faktycznie woli coś innego zjeść niż pić mleko. Nie każde dziecko długo je pije 

Patka tak mi się wydaje. Więc nie podaje więcej. Może zacznę w innej formie podawać niż smoczek. Żeby go porzuciła 

Justynamamajasia dzieciaki nieraz tak mają, że odrzucają mleko, nie chcą i koniec... A mój syn do niedawna dałby wszystko, by mógł dostać butlę takiego mleka :) 

U mnie ani zuzia ani jas za mlekiem nie sa. Znam dzieci co tylko mleko pija, a moje na mleko dlugie zeby maja. Zuzia nie byla na mleku sztucznym jak zrezygnowala z oiersi to od razu przezucilam ja ba zwykle mleko bo ona do kaszki potrzebuje. 

Mój syn jakoś szczególnie za mlekiem nie przepadał i jakoś do tej pory mu tak zostało zresztą zauważyłam ostatnio że córeczka też nie jest taka że wypija nie wiadomo ile pewnie będzie to samo co z jej starszym bratem chyba że będzie miała potrzebę ssania piersi bo synek był na butli