Jak dbać o zęby w czasie ciąży

ja mam zdrowe zęby itd a i tak przed, w i po ciąży ciągle krwawią mi dziąsła podczas szczotkowania

Ja mam problem z krwawiącymi dziąsłami, nie pomaga miękka szczoteczka i pasta ziołowa ;(

a ja mam elektryczna szczoteczkę i mi dziąsła nie krwawią nie dociskam az t ak mocno i jest okej :slight_smile:

mi w ciąży krwawiły

też miałam specjalną pastę na krwawiące dziąsła

u mnie też krwawią i stały się bardziej nadwrażliwe

u was plomby w ciąży były za darmo po okazaniu odpowiedniego papierku od lekarza prowadzącego…?

bo kobieta w ciąży ma darmowego stomatologa

ja w ciąży miałam znieczulenie, ale dziecięce, więc wcale nie działało. przy kolejnej wizycie nawet nie prosiłam o nie bo szkoda było kasy. Ale cieszę się, że zęby mam na tip-top :slight_smile:

Moja żona w czasie ciąży dwa razy była u stomatologa na kontroli. NIc na szczęście u nie j nie wykazało, że ma coś do leczenia.

mi krwawiły dziąsła , ale nie chodziłam do stomatologa

mni dziasła bardzo krwawiły

My z dziąsłami nie mieliśmy żadnych problemów.

nie miałam problemów w czasie ciąży

ja byłam na wizycie u dentysty w czasie ciąży, ale powiedział, że nic się nie dzieje i na spokojnie mogę przyjść jak już urodzę

Mojej koleżance zęby w ciązy się bardzo zepsuły. Miała nawet taki problem że chyba z dwa jej się ułamały.

Ja z zębami w czasie ciąży miałam wszystko wporządku.
Siostra jak zaszła w ciąże to jej z przodu 2 zęby sie ułamały i poczarniały.
Fakt ze myła codziennie ale co można na to było pradzić.

fja tych ziołowych past nie mogłam… miałam odruchy wymiotne

nie ma co się bać lepiej wyleczyć

ja mam bardzo słabe" zęby więc jak tylko się dowiedziałam o ciąży regularnie jestem u dentysty, nie ma lepszego motywatora niż nasza dzidzia :slight_smile: