Jak długo karmiłyście piersią?

to ja Aga K też nie przepadam za kawą zbożową, ale nie można powiedzieć, bo daje radę. Przynajmniej u siebie zauważyłam efekty. Może nie były to jakieś spektakularne ilości. Ale trochę więcej było tego mleka

Zamiast kawy zbożowej polecam lactosan herbatki lub femaltiker. Ja u siebie widzę efekty, zwłaszcza po herbatce. Femaltiker pije doraźnie, najczęściej raz na kilka dni.

Ja "interweniowalam" tylko w razie potrzeby, nie piłam codziennie czegoś co wspomaga laktację, ponieważ jeśli było ok, to nie widziałam potrzeby wspomagania się. Kryzysy mialam dosyć często... Na 10 msc karmienia pewnie z 6 by się uzbierało. 

Aga to mnie też prawdę mówiąc to juz się tym męczę i to bardzo ciągle tylko muszę odciągac bo córcia jak nie bardzo jej leci to nie chce ssać albo po prostu zasypia. Nie wiem jak długo to jeszcze wytrzymam ciągle ostatnio buczy laktator :/ trochę też nie mam na to czasu bo w domu starszy synek który też potrzebuje mojej uwagi i troche spędzonego razem czasu. Może pociągnę jeszcze ze 2 miesiące i chyba to wszystko jak ma to tak wyglądać. Córka ma obecnie 4 miesiące 

Patka dobre i 6 miesięcy ksmric swoim mlekiem 

U mnie Femaltiker działał na początku. Później już nie. I osobiście uważam, że kawa zbożowa jest lepsza.

Teraz to już nie stosuje nic i nie wiem czy ja byłam psychicznie zblokowana czy się bałam że tego mleka braknie ciężko mi to pojąć bo teraz kiedy wiem że córka pije bebilon pepti to tego mleka jest naprawdę dużo aż nie przejada a na jedno karmienie potrafi zjeść ok. 190 ml mleka. Już zgłupiałam o co to może chodzić ale teraz kiedy karmie butelką i dokarmiam mieszanką śpi lepiej 

Patka a czemu Bebilon Pepti? 

Aneczka bo ma alergie na bmk 

Rozumiem. 

Choć teraz się zastanawiam czy to prawda czy lekarze przesadzają. U mniej niby też to wykryli. A alergolog powiedziała że nie podejrzewa. I powiedziała żeby ok 5-6 miesiąca przejść na normalne mleko. I przeszliśmy i wyszło ok

Aneczka u nas potwierdziło to dwóch różnych pediatrow. Ja widziałam że coś się dzieje bo mała miała taki suchy brzuszek i takie czerwone suche plamy na łydkach i łokciach ale nie przyszło mi do głowy że może to być skaza 

Patka ja nie.mowie że u Was tak jest. Ale warto to skontrolować.

Bo u mojej żadnych suchych plam nie było jedynie na twarzy czerwone drobne pryszczyki. Pewnie trądzik niemowlęcy ale oni uparli się że alergia. Plus nie przybierała na wadze ukrywała. I powiedzieli zeby zmienić mleko...

Aneczka byłam z córką u dwóch różnych pediatrow i oboje stwierdzili że to skaza oczywiście nie sugerowałam nic temu drugiemu. 

Patka .rozumiem. nie twierdzę że na pewno się pomylili. Tylko mówię jak u mnie było i że warto się upewnić w razie czego 

Aneczka też jestem tego zdania że lepiej sprawdzić dwa razy 

Patka tak o wiele lepiej. Niż leczyć dziecko na coś czego nie ma 

Patka a czy córeczka miała tez inne objawy? Np bole brzuszka?

alergia na bmk może być przejściowa wiec pewnie za jakiś czas minie.

Megg może ale nie musi bo synek np dalej ma mimo że już będzie zaraz 3 lata miał więc i alergolog i pediatra stwierdzili ze raczej ciężko już myśleć że minie bo czszto jeśli ma minąć to mija do 2 roku życia maks do 2.5 ale ze ciężko już później by znikła :) 

Patka mi się tak wydaje poniekąd że może sek był w tym że zwyczajnie okres był taki ze córka potrzebowała więcej mleka tak zwanie powiększała porcje i stąd był chwilowy kryzys wtedy zwykle dzieci też wiszą na piersi albo jedzą częściej odciągnięte z butelki i generalnie może też to to być a że pracowałaś z laktatorem to poszło to na tory jakie miało ja polecam Ci skoro odciągasz branie lecytyny łatwiej będzie Ci ściągać mleko :) 

Megg boli brzuszka nie miała ale przestała robić codziennie kupke a tak to była praktycznie w każdej pieluszce. Co prawda dalej codziennie nie robi. Chciałabym ja skontrolować u pediatry ale u nas jedna przychodnia dzieci zdrowych i chorych i zważywszy na to ile teraz osób choruje po prostu boję się z nią tam jechać. Jak się sytuacja nie poprawi to pojadę z nią prywatnie. 

Skaza może minąć a może pozostać tylko że już z łagodniejszymi skutkami. 

Aisa może i masz rację. Nie wiem już sama na razie staram się jej nie podawać mieszanki 

Patka dziecko karmione tylko piersią w sensie mlekiem z piersi może nie robić kupki nawet do 14 dni o ile nie ma oznak że dziecko ma zaparcie jakieś tzn nie boli brzuszek zachowuje się normalnie iyd.