Jak dziecko odbiera świat podczas życia prenatalnego?

O Jezus serio ? Hahahhah

Ja się nie spodziewałam że dziecko od urodzenia aż tak zaciekawione jest wszystkim co się wokół dzieje . Każda zabawka to takie wow

Piękny wpis :heart: byłam dwa razy w ciąży a uwielbiam do dziś czytać takie artykuły :heart: czasem tęsknię za tym czasem :heart:

No u mnie się obróciło na tydzień przed porodem :rofl: a całą ciąże było ułożenie pośladkowa i prawdopodobieństwo cc :rofl:

Ja to bym wolala chyba zeby bylo posladkowe i cc , boje sie naturalnego a cc to juz wiem czego sie troche spodziewać

Ja myślałam że jak się dziecko nie obróci do 36 tygodnia to już potem nie ma miejsca. W pierwszej ciąży jak byłam taka zasifksowana na porodzie naturalnym to na pewno bym była zła, a teraz mam podejście jak Ty @Kiidsweet. Tylko przy takim ułożenie to wtedy chyba i cesarka trudniejsza

Jaki piękny artykuł:smiling_face_with_three_hearts: zycie prenatalne a emocje… Wyczytałam te treści w książce psychologicznej podczas pierwszej ciąży, teraz trudniej zachować emocje na wodzy gdy ma sie malenkie dziecko :slight_smile: aale jakoś powoli do celu :)))

W moim przypadku w 34 tyg się obróciła tylem i już tak została do planowanej cc. Czy trudniej? Ciężko ocenić

Oj powiem ci, ze ja niby sie cieszyłam, ale gdzies tak wewnętrznie i tak chciałam SN, wiec bylam bardzo zadowolona, ze dziecko się obróciło

@daga1271 mi lekarz tez mówił, ze jak na tej wizycie się nie obróci, to już zostanie CC najpewniej, bo mało miejsca dziecko ma na obrót, ale ze zdarzają się i tak pojedyncze przypadki i że mam być dobrej myśli :sweat_smile:

Bardzo dziękujemy! :raised_hands: :revolving_hearts:

1 polubienie

To musiały być wzruszające momenty :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

1 polubienie

Wspaniale, na pewno będzie kojarzył :heart_eyes: :heart:

Cieszymy się, że idealnie czasowo trafiliśmy :heart_eyes: :heart: Życzymy dużo spokoju i jak najwięcej radosnych chwil :revolving_hearts:

1 polubienie

Wspaniale czyta się takie artykuły i niesamowite jest to, jak ten mały człowiek już na tak wczesnym etapie odczuwa! Ja widzę największą reakcję na muzykę, gdy słucham czegoś ulubionego, co wywołuje u mnie emocje, odrazu czuję ruchy dziecka :heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts:

Widziałam gdzieś filmik kobiety , która używała jednej pozytywki i przykładała do brzucha , wzięła ją nawet na porodówkę i zaraz po urodzeniu włączyła maluszkowi a on momentalnie był taki spokojniutki , coś wspaniałego jak takie małe istoty są inteligentne