Jak obciąć ruchliwemu maluszkowi paznokcie?

My tylko na samym początku jak się urodziła obcinaliśmy na śpiocha, potem już normalnie po kapieli :)

Ja córce obcinam jeszcze jak spi :D

Mazia i nie krzyczała ?☺

Nati nie :) 

Nati od jakiegoś czasu sama mówi że chce ciach ciach żebym obcięła. A jak już sobie obcinam to obowiązkowo i ona chce. 

Ja się tego mega boję, takie malenstwo By krzywdy nie zeobic 

Superczas też bałam się na początku ale później jak się odważyłam to jakoś poszło i teraz dla mnie to norma 

Ja zawsze po kąpieli obcinam zeby przyzwyczaić syna ze tak trzeba robić, corce na spiocha obcinałam a później byly cyrki jak byla starsza, do tej pory jak mam obciąć jej paznokcie u nog to później cala spocona jestem taki to wysiłek...

Zeby moje dziecko też tak chciało to będę szczęśliwa 😂

Darulka mu zaczęliśmy też od obcinania na śpiocha a potem zaczęłam próbować jak nie śpi i gładko poszło teraz sama chce

oby kiedyś i u mnei tak było;d ja juz do męża mówie ze to bedzie zajęcie przeznaczone dla Niego to mówi ze zwariawałam 

Superczas moj mąż akurat lubi takie wyzwania wiec dla niego to nie będzie problem ☺

Superczas mój nie bał się obcinał a ja właśnie miałam obawy żeby obcinać 

Aneczka niby takie proste zadanie a jakoś większość kobiet boi się tego zadania ☺

No u nas tez duży problem, u rąk jeszcze jakoś… ale jak tylko złapie za stopkę to zaraz wyrywa, mam wrażenie, że go to łaskocze bo się przy tym cieszy :D takie małe wygłupy ;) więc próbujemy różnie, jakoś zagadać, to jak już się nie da to we dwóch próbujemy mąż przytrzyma, trochę zagada i jakoś się udaje :D ale ile się przy tym napocimy to same wiecie ;) 

Karcie no tak żeby nie za mocno obciąć wiadomo ☺

Nati kobiety boją się obcinać paznokcie a faceci kąpać. Tak to czasem bywa. Ale warto przezwyciężyć strach 

mimo strachu jakoś trzeba to zrobić, ale ciężko sie przełamać to jest takie maleństwo:P

Superczas to tak się wydaje jak nie masz wyjścia to trzeba działać 

Aneczka dokładnie ☺