Jak odzwyczaić dziecko od bajek przy jedzeniu

Małymi krokami do przodu. Jakoś może się uda że nie będzie potrzebowac nic innego niż tylko talerzyk z jedzeniem

Oby ,bo na ten moment jak mówię chodź na zupkę to leci ,i wie ze od razu do krzeselka i co szuka telefonu i nie tknie łyżki :frowning:

A spróbuj zrobić tak żeby w trakcie się rozładowała bateria albo wyłącz powiedz że się zepsuł. Ciekawe jak zareaguje

Spróbuję, wczoraj przed domem od 14 do 19 urzedowalyśmy i jadla obiad przed domem właśnie , ale nie siedziała tylko latała jak szalona z tym jedzeniem w buzi , książki,pisaki pomagały na chwilkę a jak tel zobaczyla to od razu cisza i siedziała

No trzeba wszystko chować przy maluchach

My też staramy się bardzo wgl nie korzystać z telefonu, bo on jest jednak magiczny i każdy lubi. A jak syn nie widzi to się bawi.

Najlepiej nie dawać dziecku telefonu i wtedy nie będzie problemu z odzwyczajaniem .

1 polubienie

Zdecydowanie tak , po co e ogóle pokazywać dzieciom że telefon może mieć bajki ? Mój syn starszy ma 4 lata i wie że mamy telefon służy do pracy i dzwonienia do ludzi i tyle . Nigdy mnie nie poprosił o bajkę . Raz na placu zabaw zapytał czy mogę mu pokazać w telefonie zdjęcie pasikonika :rofl:

1 polubienie

Mój mąż czasami pokazywał małemu jakies motocykle w telefonie i teraz np w niedzielę mąż.musk mieć schowany telefon bo mały się drze że chce motory. Ja mogę używać telefonu normalnie przy nim bo mama nie ma motorów na swoim :rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

No bo o to właśnie chodzi że dziecko nie wie co do czego służy dopóki nie pokaże się

1 polubienie

U nas z desperacji, żeby dał sobie te ćwiczenia zrobić xd i szybko zaczaił jaki telefon jest magiczny

U nas bardzo często spotykam jak w sklepie matki wsadzają dzieci do koszyka zakupowego i pyk telefon w rękę żeby był spokój …

U nas wyszło przez przypadek jak zgubił się pilot do TV i nie można go było włączyć,jeden dzień b z bajek i jak już się pilot znalazł,to kontynuowaliśmy bezbajkowe posiłki :see_no_evil:

Wczoraj i dziś już zaczęłam mówić ze nie ma juz zwierzątek w telefonie i sna razie spokój …
A dzis zjadla malo granoli z mlekiem bez tel ,ale trudno. Zje potem więcej mysle, teraz przy czytaniu bajki zjadla nektarynkę

Super małymi kroczkami do przodu

1 polubienie

Powoli powoli się oduczy bylebyś kontynuowała .

1 polubienie

Konsekwencja to podstawa. Pamiętam jak moja mama dawała mi kary na komputer na miesiąc albo dwa :smile: a po 10 minutach już mogłam grać dalej :smile::smile:

2 polubienia

Chyba niestety u każdej mamy następuje ten moment🤣

Tak I to jest normalne. Nie ma się co obwiniać w sytuacjach wyjątkowych wszystko jest ratujące

1 polubienie

Hahahah szkoda że mi mija tak kar nie dawała :rofl::rofl: