Jak pakować jedzenie na wynos w restauracji

Jak w temacie.

Jakie opakowania lubicie? 

Pytam się bo prowadzę swoje włąsne bistro ale chcę oferować również dowozy :) 

Jeśli pakujesz różne składniki, które mają różne temperatury, warto rozważyć umieszczenie ich w oddzielnych pojemnikach. Na przykład, sosy lub zimne sałatki można trzymać osobno od gorących potraw, aby uniknąć wzajemnego wpływu temperatur.

https://piekarnieonline.pl/porady/1201427-jakie-opakowania-gastronomiczne-powinny-znalezc-sie-w-kazdej-restauracji

Na stronie jest wiele porad. 

Ja lubię jak opakowania są EKO, jakaś torba szara papierowa. Nie wiem jak z pojemnikami, czy są takie dostępne, ale na pewno byłoby to fajne rozwiązanie dla naszej planety również. 

Zależy co to za jedzonko. Ja nienawidzę jak zamawiam pizzę i sos jest w środku.. i jest ciepły ... Masakra :D lubię jak jest porządnie zabezpieczone i jest ciepłe. Np styropianowe opakowaniu plus porządnie folia aluminiową. 

Ja sugeruje przede wszystkim oddzielać potrawy zimne od ciepłych ;) I zamian do mnie dotrze tylko cieple, a nie zimne ;)

O z tym sosem to i ja nie lubię jak jest ciepły, także też bym się sugerowała oddzielaniem ciepłego od zimnego. No i fajnie jak to ciepłe jedzonko jest faktycznie ciepłe.

Zależy od rodzaju jedzenia bo nie wszystko można tak samo spakować;)

to wszystko zależy od rodzaju jedzenia 

Każde jedzenie innaczej 🤷‍♀️

Wszystko zależy co oferujesz w bistro ;) 

u nas sosy są w oddzielnych pojemniczkach, więc nie ma z tym problemu.