Jak podać dziecku lek przeciwgorączkowy?

Oliwia masz rację, tak jakby w bok języka jak się poda strzykawka to moi też połykaja szybciej. 

Ja robię identycznie jak Oliwcia.Strzykawka to najlepsze rozwiązanie w naszym przypadku.Syrop skoncentrowany wstrzykuję w bok policzka , stopniowo.

u nas po pedicitamol dzieci wymiotowały.

Nawet nie wiedziałam że jest ibuprofen w czopkach, jak corka była mała to tylko paracetamol.

Teraz tylko podaje w strzykawce i jest wygodnie w nocy jak ma gorączkę na tzw. Śpiocha wtedy wiem ze dostanie odpowiednia dawkę, nic nie rozlejemy i bardzo chętnie w takiej formie przyjmuje bez żadnego zmuszania.

Ja też nie wiedziałam że ibuprofen jest w czopkach ale dobrze wiedzieć na przyszłość ;) 

Ostatnio antybiotyk też podawałam córce "na raty" i to mega musiałam się natrudzić żeby wypiła i nie zwymiotowała. 

Ja podobnie jak dziewczyny, podaję lek na bok policzka, synek nie wypluwa, chociaż widzę że mu syrop nie smakuje (pedicetamol). pozostałe syropy na kaszel bardzo lubi i nieraz jak zobaczy w kuchni to pokazuje paluszkiem że chce ;)

Na szczęście te na kaszel mają lepsze smaki :) 

Z moim 5 latkiem nie ma problemu wypije bo musi i nie ma wyjścia przepije woda czy sokiem no ale rocznej córce niestety nie sposób wytłumaczyć :/

Paatka moja ma to samo,wypije ale.musi sama trzymać szczykawke inaczej to jest porażka by jej podac

Czy Wasze maluchy też mają problem z pedicitamolrm? U nas odruch wymiotny oboje. 

U nas nie mamy tego problemu. 

patt mazz ja tego nie podaje mam zwykły apap 

PattMazz, a przy innych syropach tego odruchu nie ma?

po zwyklych nic, to jest jedyna rzecz na ktora oboje reaguja odruchem wymiotnym

Teraz mamy duży dostęp do lekow smakowych moze spróbuj podać o innym smaku i to lepiej maluchowi podejdzie 

W takiej sytiacjo p9dalabym czopek. Skoro syropempluje to jaka masz pewnosc ze przyjmie odpowiednia dawke. Żaden 

PattMaz u nas z pedicetamolem to samo ale podobno ma on specyficzny smak i gryzie w gardło 

U nas od urodzenia Nurofen truskawkowy się sprawdza 

pedicetamol ma bardzo specyficzny smak :) wzielam kiedy bo nie mialam nic innego w domu z paracetamolem, posamk dziwny dlugo mialam w ustach

Kosiaszka paracetamol dla dzieci my mamy jeszcze ale nigdy nie próbowałam go. Bo sprawdzał się Nurofen.