Ja podaje Apap, szczególnie po szczepieniu żeby nie podawać ibupromu który działa przeciwzapalnie i może wygasić prawidłowa odpowiedź poszczepienna. Tak mam tłumaczył pediatra.
Figa a to ciekawe w sumie nawet logiczne ale nam nigdy pediatra w ten sposób nie tłumaczył mówił że Ibum czy coś w tym stylu będzie ok żeby zbic temp jeżeli się pojawi bo jak temp po szczepieniu się nie pojawią to ja nic nie daje
figa nie wiedzialam
Wi pediatra tlumaczyl ze dla noworodrkow chyba do 3 miesiaca paracetamol, pozniej juz mozna ibuprofem. Ale dobrze wiedziec co lekarz to jakas opinia :)
U nas pediatra tak nie tłumaczył. Podawałam.od początku Nurofen
Na poczatku tez jak cos podawalam paracetamol. Inne dopiero powyzej 3mż
ile pediatrow tyle opinii :)
Też nie wiedziałam wcześniej i sama zawsze po szczepieniu na grypę brałam Nurofen.
My właśnie jesteśmy po szczepieniu mam nadzieję że nie będę musiała nic podawać
Patka a jakie mieliście szczepienie?
Aneczka obowiązkowe odra świnka różyczka ja oprócz dodatkowych rotawirosow nie szczepiłam dzieci żadnymi innymi szczepionkami
Patka chodziło mi teraz na co szczepiłaś. U nas po MMR ponawiała się bodajże oo tygodniu lekka gorączka ale szybko minęła
My mamy prawo nie wiedziec ale lekarz powinien nas informowac co podac po szczepieniu
nas przy szczepieniu informuje lekarz na co zwrocic uwage i jak reagowac
przy meningokokach lekarz wypisal zlecenie i lek przeciwgoraczkowy podawaly pielegniarki
Kosiaszka ale jakie zlecenie? Od razu ze szczepionka dostaje leki przeciwgorączkowe?
Figa dla.mbie to dziwne że leki zostały przypasane przecież nie każde dziecko gorączka reaguje
O proszę
Przeciwgoraczkowy bez gorączki? Dlaczego tak? Faszerowanie dzieci lekami... nie rozumiem
W przypadku meningokokow producent zaleca zeby do szczepienia podac lek przeciwgoraczkowy. Moje kolezanki tez jak szczepily dzieciaki na meningokoki to od razu mialy podawany paracetamol.
Kosiaszka aż sprawdziłam charakterystykę produktu leczniczego szczepionki na meningokoki z grupy B- Bexero i faktycznie jest taki zapis :"Profilaktyczne zastosowanie paracetamolu zmniejsza częstość i stopień ciężkości gorączki bez
jednoczesnego wpływu na immunogenność czy to szczepionki Bexsero, czy też standardowych
szczepionek."
Ale nie jest to standardowe działanie. Moje dzieci nie dostawały paracetamolu. Dopiero w domu jak była gorączka.