Jak poradzić sobie z gorączką?

ja robię okłady i oczywiście syropek chociaż mała ściąg nie chce tych okładów a myslałam kupić te w aptece ale Pani w aptece powiedziała że córa jeszcze za małą bo miała około roku a to chyba od dwóch lat jak dobrze pamiętam

ja jak gorączka się się długo utrzymuje lub szybko wzrasta nawet po środkach przeciwgorączkowych np. po 4h Staram się podawać syrop lub czopek na przemian paracetamol z ibuprofenem. Czopek szybciej działa i nie podrażnia żołądka ale nie zawsze da się dziecku podać.

mozna mieszac rozne rodzaje tabletek/firm?

ja podawałam na przemian syropek paracetamol i ibum

Okłady, czopki jak nie pomaga to lekarz…

ja raczej gdyby moja mała była chora od razu bym poszła do lekarza, bo to nigdy nie wiadomo co to może być

najpierw chłodna kąpiel i dużo pić jak nie pomoże to do lekarza

u nas byl taki an podgoracczkowy prawie goraczka i czopek pomogl

nbo wlasnie jeszcze musze zaopatrzyc sie w termometr o nim zapomnialam

ja akurat w termometr nie musiałam sie zaopatrywać ponieważ byłam jego szczęśliwą posiadaczką

u na stan podgorączkowy jest związany z ząbkowaniem, ale i tak konsultowałam to z lekarzem

ja tez mam termometr ale nie eletroniczny niestety wiec trzeba kupic

ja mam termometr elektroniczny ale dość długo mierzy temperaturę, warto sprawdzić przed zakupem bo później jest to męczące

ja mam dwa termometry elektroniczne i najlepsze jest to, że każdy pokazuje mi inną teperaturę w tym samym czasie

A mój elektryczny pokazuje trochę za mało przy normalnej pokazuje36,00

mi sie chyba teraz zepsuł i bede musiała kupić nowy jak myslicie lepszy jest elektryczny czy taki z alkoholem (niby rtęciowy)

odchylenia rzecz normalna, tak samo w przypadku termometru

ja mam elektroniczny bo taki mi w aptece poleciła ale nie wiem na ile wiarygodny jest

też mi sie wydaje że jest lepzy jeśli chodzi o pomiar temp dziecka, chodz nie jest dokładny

mi pediatra poleciła pasek do mierzenia temperatury tyle że ma krótką datę ważności