jak na razie to nie było potrzeby aby aplikować mojej córci czopków chociaż dzisiaj miała takie gorące policzki i zastanawiałam się czy nie dać jej czegoś ale jak zmierzyłam jej temperaturę to okazała sie w normie i chyba robie sie przewrażliwiona bo jest teraz okres że łatwo zarazić sie od kogoś
mojej małej daje czopki dla niemowlat ![]()
moja córcia jeszcze nie miała goraczki ale czopki i ibum w domu na wypadek jest
u nas tez goraczki nie bylo, z czego sie ciesze, raz tylko podwyzszona temperatura przy ząbkach ale cos na obnizenie zawsze trzeba miec
My przygód z gorączką też jeszcze nie mieliśmy i oby jak najdłużej tak zostało.
j awlasnie tez jeszcze z goraczka nei mialam doczynienia
nie mielismy goroczki ale w domu wszystko jest potrzebne
przeczytalam artykul z zaciekawieniem teraz dam sobie rade gdyby goraczka przytrafila sie mojemu maluszkowi
u nas na szczęście nie było jeszcze temperatury większej niż 38,5, ale artykuł przeczytałam i na pewno przyda się tyle informacji
bardzo ciekawy artykuł ![]()
Temperaturę też trzeba mierzyc różnymi termometrami i porównywac… Bo niestety np.elektroniczne trochę przeklamują
ja kupilam w lidlu termometr dotykowy. beznadziejny jest. teraz dzidzia jest chora. wyslalam meza, zeby inny kupil - no to wybral taki do ucha brauna - nie potarfie sie nim poslugiwac, jakies dziwne pomiary pokazuje
moze trzeba przestawic bo pokazuje wg miar angielskich???
slyszalam ze sa plastry ibum na zbicie temperatury a ktos wie od jakiego wieku sie je stosuje???
nie mam pojecia od kiedy mozna ale tez slyszalam o tych plastrach, jestem ciekawa jak sie sprawdzaja
Co do termometrów, zaopatrzymy się raczej w ten z miękką końcówką, słyszałam że te elektroniczne do ucha czy czoła są mniej wiarygodne w pomiarze.
Ja kupiłam dotykowy ale wydaje mi się że przekłamuje. Strasznie się boję pierwszej gorączki malucha. muszę się jeszcze zaopatrzyć w coś przeciwgorączkowego dla niego.
a te termometry do czola to dobre sa?
ja mam do czola i niezbyt jestem zadowolona z niego… chyba troche oszukuje
a ja kazalam mezowi kupuc ten dotykowy termometr na szczescie go nie kupil