Drogie mamy, jak przekazaliście najbliższym osobom informację o ciąży? W którym tygodniu? W jakich okolicznościach? Przyszli rodzice często wymyślają kreatywne sposoby na przekazanie szczęśliwych wieści, czy w Waszym przypadku też tak było? Daliście coś w prezencie swoim rodzicom, kiedy oznajmialiście, że będą dziadkami? Podzielcie się historiami! :)
Były święta , nasi rodzice czyli dziadkowie dostali zdjęcie usg pod choinke :)
U nas było to ok. 10tygodnia. Zapakowaliśmy prezent , zdjęcie z usg oprawiliśmy i wręczylismy. Akurat była rocznica ślubu rodziców w ten dzień
My powiedzieliśmy od razu, w formie małej niespodzianki – rodzice dostali prezenty z napisem “będziecie dziadkami”. Było dużo emocji i wzruszeń🥰
U nas było to spontaniczne, czekaliśmy, żeby było ok. 12. tygodnia, aby mieć wszystko, że jest w porządku. Rodzicom daliśmy małe buciki w prezencie, a ich reakcja była bezcenna :D
Super dziewczyny ;)
U mnie po prostu wysłałam zdjęcie USG i mama się pytała co to jet haha
Maz dowiedzial sie razem ze mna na wakacjach :)
A powiedzieliśmy bliskim tak po prostu, że jestem w ciąży. Czekaliśmy prawie do 5 miesiąca z tą informacją. Wiedziałam że jak już powiemy to wszyscy będą radzić i swoje historie opowiadać. Pytania a czemu to robię a przecież nie wolno... a ja chciałam jak najdłużej jeszcze sobie pożyć normalnie :D i rzeczywiście jak powiedziałam to żałowałam że jeszcze trochę nie poczekałam.
O wow to ekstra !
Zyybi tak też planowaliśmy.
Powiedziałam po wykonaniu testu, wiem że to może za wcześnie ale nie potrafiłam nie podzielić się informacją, że noszę pod sercem mój najcenniejszy skarb. Wcześniej straciliśmy ciążę (poronienie chybione), więc kolejna ciąża była taką radością
Po stracie to z pewnością ogromna radość, a każda chwila w ciąży to wyjątkowy skarb :)
Ja dość nie typowy sposób bo trafiłam do szpitala na początku ciąży i musiałam powiedzieć dlaczego
natalia, podwojny stres ...
Dwa cudowne szczęścia Ekstra, to musiały być magiczne święta! W którym tygodniu ciąży byłaś? :)
Zyybi Super niespodzianka!
magdallenka0897 Pięknie, pewnie byli zachwyceni :)
Karolin93 Często radość jest tak ogromna, że ciężko się powstrzymać :)
To był 5 tydzień :) . bylismy tak szczęśliwi ze chcieliśmy by cała rodzina przszywala
to razem z nami :) nie żałuje 🥰
Natalia oj współczuję nerwów na samym początku ciąży.
Dwa cudowne szczęścia my też powiedzieliśmy szybko, zaraz po wizycie u lekarza gdzie było widać bijące serduszko. Jako, że zbliżała się Wielkanoc to daliśmy wielkanocne kartki zdrapki z wieścią o ciąży :)