Jak przyzwyczaić malucha do butelki krok po kroku

pomimo tego, że karmię piersią…to jedna porcja przypada na butelkę, w której dostaje żelazo. I nie ma najmniejszego problemu z użytkowaniem butelki.

Dobra porada. Zawsze mozna wyciagnac z niej cos dla siebie przydatnego.

Nasz syn nie mial najmniejszego problemu z butelka. Kupilismy dwie na zas jednego rodzaju i malemu od razu podoassowala,.

My tez aktualnie uzywamy butelek canpol.

Czasem karmie synka odciagnietym pokarmem z butelki.

A my mamy problem , jak na razie wypróbowałam 3 smoczki.

my tez ze smoczkiem mielismy problem

U nas pierwsze spotkanie z butelką było bez problemu. Potem nastąpiła niestety długa przerwa i teraz trudno małego przekonać do smoczka. Po długim przyzwyczajaniu, chwilę possie i wyciąga sobie smoczek z buzi. Może pora przejść na niekapek? Synek ma 7 miesięcy.

zalezy od dziecka kiedy bedzie chcialo pic z niekapka mozesz sprobowac mu go dac ale nie wiadomo czy juz bedzie z niego pil

U nas mała wcale nie chce pić z kubka niekapka, bardziej odpowiada jej bidon

Ja nie miałam problemu z odstawianiem od piersi

to nic trudnego, dziecko się przyzwyczai, niestety z butelki pije się łatwiej

ja tez tak robilam i synek szybko sie nauczyl pic z butelki

moja mała akceptuje wszystkie butelki :slight_smile:

Ja karmię zarówno piersią jak i butelka i nie miałam problemu z zaakceptowaniem przez synka butelki ponieważ na początku karmienia piersią zakładałam osłonki silikonowe na piersi i synek bardzo szybko nauczył się pić z butelki

Pierwszy smoczek do butelki był na kształt brodawki synek bez problemu chwytał go nie miał problemu z piciem z butelki

myślę, że do butelki łatwo przyzwyczajać a gorzej z butelki znów do cyca

To prawda więc karmiąc piersią dobór odpowiedniego smoczka do karmienia jest tym bardziej ważny.

moj synek lubi wszystkie buteleczki :slight_smile:

Ja nie musiałam uczyć małej picia z butli, ponieważ małą od początku była na butelki i to panie ze szpitala wykonały całą robotę.