To ja jak coś chce to często tak mam że muszę to mieć już , teraz , zaraz
tak odwracam sytuację żeby mój mąż „ sam wpadł „ na mój pomysł
i każdy zadowolony ![]()
No dokładnie, dziecku najlepiej w takiej sytuacji wytłumaczyć, że konflikty się czasami zdarzają
Coś ty nie tylko ty tak masz ![]()
![]()
![]()
![]()
Staram się właśnie po kłótni tłumaczyć dziecku że mama się zdenerwowała, że czasem każdy się denerwuje
Nie zawsze wszystko idzie po naszej myśli. Grunt to właśnie potrafić to dobrze wyjaśnić, a nie np unikać rozmowy ![]()
Ja przy moim mężu nauczyłam się dużej cierpliwości nie myślałam że aż taka można mieć , ![]()
Ja nauczyłam się w ogóle rozmowy. Byłam strasznie uparta i głośna przy kłótniach, jak powiedziałam, tak było i nie przyjmowałam żadnych innych argumentów, mąż nauczył mnie kompromisów
A z tym to u nas odwrotnie ja uczę męża cichej rozmowy i więcej kompromisu ![]()
![]()
A to ja jak już rozmawiałam, to słyszało pół wsi ![]()
![]()
Dobrze że trafiliście też na przeciwności bo byście się zakrzyczeli ![]()
To ogromnie ważne, żeby dziecko widziało, że emocje są normalne i że dorośli też je mają i potrafią o nich rozmawiać.
Ojezu, ale wiesz ile to było najpierw problemów z moich darciem japy ![]()
![]()
![]()
Ale fakt, cieszę się, że trafiłam na faceta, który troszkę mnie uspokoił ![]()
hehehe charaktery muszą się dopasować ;p
dobrze się się tak dopasowaliście
![]()
Gorzej jak darcie japy wychodzi z dwóch stron:rofl:
u nas czasem tak bywa i w chwilach najgłośniej kłótni któreś z nas mówi cicho bo sąsiadka już na drogę wyszła ![]()
i zazwyczaj jest już po kłótni bo każdy się śmieje
Hahaha dobre ;p dobrze wtedy ze macie taką sąsiadkę bo byście się zakrzyczeli ![]()
![]()
![]()
![]()
No u nas też bywały i takie kłótnie, aczkolwiek mąż to zazwyczaj oaza spokoju, więc ja się czasami wydzieram, a on odpowiada spokojnie, to mi zaraz ton też spada ![]()
Dobrze, że się tak uzupełniliście
My z mężem też się ciągle uczymy kompromisów ![]()
O to widzisz bo jak ja się drę a mąż odpowiada spokojnie to mnie to jeszcze bardziej irytuje ![]()
![]()
![]()
Haha, to dobrze mieć kogoś, kto potrafi ochłodzić atmosferę