My ułatwiamy sobie życie poprzez użytkowanie urzadzen wspomagających codzienne obowiązki m.in. robota koszącego, robota odkurzająco-mopujacego, tm6, zmywarka, suszarka do ubrań itp.. reszta to tylko dobra organizacja ;)
Jak w temacie dziewczyny. Czy macie jakieś porady na codzienne obowiązki? Jak ułatwić sobie życie?
O tak sprzęty typu thermomix bardzo ułatwiają życie ale ja lubię też mieć w głowie pewien plan dnia, rutynę bo wtedy gdy wiem co mniej więcej kiedy mam robić to jest mi łatwiej zabrać się za obowiązki :).
Termomix , ja nie mam i gotuje co drugi dzień - nie mam bo za drogi . Odkurzacz bezprzewodowy mam szybkie sprzątanie bez bawnią się w kable :)
Thermomixa nie mamy bo uważam że to zbędny sprzęt, choć znajomi/rodzina zachwala. Ja uważam że to strata kasy.. ale to moje zdanie. Mamy odkurzacz bezprzewodowy do szybkiego sprzątania, roomby podobno obijają meble i listwy a ja tego bym nie zniosła. Zresztą odkurzać lubię hehe do tego mamy odkurzacz taki jak do remontów żeby dokładnie odkurzać każdy kąt "raz na jakiś czas" i do większych porządków. My pralko-suszarke ale szczerze to parę razy używaliśmy suszarki. Za długo to trwa i niestety ale część ubrań troszkę się skurczyła choć była dobrana pod takie suszenie. Resztę ogarniam na bieżąco. Ja jestem z tych co po prostu lubią sprzątać. Mnie to odpręża i uspokaja.
Termomixy teraz na czasie dla mnieù zbedny wydatek;) ale tez byl czas ze maz cos o nim wspominał;) ale przeszło;)
Za wiele sprzetow nie mamy ;) stary odkurzacz na kabel ale poki co jest bezawaryjny dobrze odkurza i to sie liczy minus ze jest ciezki wiec myslimy o szybszym i takim podrecznym;) cos spadnie stlucze sie zeby szybko odkurzyc przy maluchu jest to bardzo istotne.
Rutyna i dobra organizacja to podstawa, my mamy na scianie duzy kalendarz z waznymi wydazeniami co ulatwia nam planowanie dni;) nie ma niespodzianek;) no chyba ze infekcja wparuje
Niezapowiedziana;) albo cos wyskoczybnieplanowanegobbo tak tez czasami moze byc;/
Ja wprowadzam się do nowego domu i mi się marzy HIZERO.
U nas też mamy odkurzacz bezprzewodowy i jest super, ale wydaje mi się że jest mnie dokładny jak taki z kablem no i czas na odkurzanie też jest ograniczony.. a ładuje się dość długo. Mamy dwa psy więc do też na pewno oddziałuje na dokładne odkurzanie czas :) Wwięcej ułatwiaczy niestety nie mam bo mnie poprószy nie stac na takie rarytaski ;) Co do organizacji to różnie z nią bywa przy małych dzieciach :)
Ja i tak raz w tygodniu odkurzam normalnym odkurzaczem na kabel bo wszystko wciągnie i pościąga pajeczyny ;) mamy też odkurzacz bezprzewodowy ale przyznam, że nie jestem z niego zadowolona. Po wyłączeniu wszystkie okruchy czy piasek wypada po wyłączeniu. Wolałam wiec odkurzac dom normalnym odkrzaczem na kabel z większą mocą ssania. Mamy w sumie 4 odkurzacze w tym 2 schowane.. z robota jestem zadowolona jeżeli chodzi o szybkie sprzątanie;)
Ja zauwazylam ze u mnie sprawdza sie taka konsekwencja i dobra organizacja jak danego dnia wykonam to co sobie wczesniej zaplanowalam to idzie to wszystko fajnie do przodu jak to sie mowi nie odkladaj na jutro a jak juz zaczynam odwlekac machnę na cos reka to tak dni leca i dalej jest nie zrobione
To tez jest dobry plan
ja zazwyczaj jak coś zaplanuje to mój synek ma taki dzień, że ledwo co uda mi się ogarnąć..
a to chyba zawsze tak jest 🤪
Oj najgorsze jest odkładanie czegoś na inny dzień albo "na pozniej". W tym.czasie wyjdzie coś innego i nazbiera się..
taak to odkładanie to też prawda, ale niestety czasem to jest siła wyższa :(
Tak,warto sobie planować. Ale też wiadomo, czasem z planów może nic nie wyjść. Takie życie..
Najlepiej mieć właśnie jakiś harmonogram. Mi sprawdzają się pudełka że jak w danym momencie nie mam czasu to tam wrzucam rzeczy a innego dnia odkładam wszystko na miejsce.
Oj ja też nie znoszę tego odkładania na jutro. Czasem wolę coś ogarnąć "w nocy" żeby jutrzejszy dzień był spokojniejszym. Ja też jestem typem osoby że nie zasnę gdy czegoś nie zrobię jak sobie zaplanuje albo mam bardzo brudno.. staram się też sprzątać na bieżąco. Typu np. Naczynia id razu do zmywarki a nie zlewu. Okruszki z deski, czy np. Odpalenie pralki.
Z tym odkladaniem na pozniej to u mnie prasowanie ma nr 1;) hehe potem resort co jednak nie wymaga prasowania ;)
Oj tak prądów się notorycznie u nas tez 🤪