i nie szkodzi dziecku?
owoce naturalne najlepiej
Ja tez preferuje naturalne owoce
tak ale czasami ich nie ma
Mrożę jak są a później rozmnażam
Ja też może owoce żeby poza sezonem mieć swoje a nie kupne przynajmniej mam świadomość tego co jem i daje dziecku
najlepiej wszystko co swoje mieć, ale mam wrażenie, że wtedy człowiek by nie miał już na nic czasu..
Dokładnie. Nie da się mieć wszystkiego swojego/ swojskiego bo człowiek miałaby stałe w polu przybywać. A i tak nawozy, opryski to wszystko sztuczne jest. A zakupy w sklepie i tak trzeba zrobić więc zawsze się coś się sportowego sklepowego że tak powiem ;)
Ale wiadomo że swoje zawsze lepiej smakuje i dużo zdrowsze niż sklepowe jedzenie jednak ;)
Ja mam posadzone owoce i warzywa swoje czasami ciężko z plewieniem ich ale swoje to swoje przynajmniej 30 min dzienie poświęcam na ogródek
oj tak jednak aby o to zadbać to porzeba mieć czas i chęci
ważne to ogarniać chociażby właśnie raz dziennie, nawet króko, ale pilnować to na pewno ogródek będzie super
Nie trzeba miec dużo czasu tylko dobrze zorganizowany dzień żeby wszystko ogarnąć bo na takie rzeczy wystarczy chwila
tylko właśnie tu dzieci tu obowiązki domowe i czas ucieka
Ja córce kupiłam łopatki takie do piasku i zawsze idzie ze mną na dodatek ma świetna zabawę a jak była mała to brałam ja w wózku
Natalia a dużo masz tam warzyw i owoców posadzonych?
Ja się do sadzenia nie nadaję, wiem że lepiej by było dawać dziecku warzywa ze swojego ogródka ale u mnie pewnie by i tak nic nie wyrosło. Jeszcze bym się wkurzała gdybym coś posadziła a szkodniki by mi to zjadły.
Koło pół hektara
Ja w tamtym roku też miałam swoje truskawki ,bob , fasolkę , marchewki itp w tym roku musiałam zrezygnować no niestety nie wszystko się da zrobić przy dziecku ale na pewno postaram się wrócić do tego niebawem
Dziewczyny podziwiam Was ze własne ogródki. Ja totalnie tego nie lubie, nie umiem, nie mam po prostu ochoty na grzebanie w ziemi. Wiem, ze co własne warzywa to własne ale jakoś nie mam chęci do ich uprawiania. Jak sobie pomyślę ile przy tym jeest pracy to juz mi sie odechciewa. A tak to w sklepie kupuje tyle ile potrzebuje i nic sie nie psuje.
Tez nie przepadam za ogródkami uważam że samo mieszkanie zajmuje tyle czasu na sprzątanie którego coraz mniej
My mamy marchewkę pietruszkę cebulę rukolę czosnek, seler por ogórki pomidorki kabaczki i cukinie
wystarczy zasiać i samo wschodzi, chociaż w tym roku cięzko i musiałam posiewać;/