mnie też pytał o poprzednią ciążę
Ja chciałabym kolejna ciążę (jeśli będzie) prowadzić u tego samego ginekologa. No ale zobaczymy kiedyś 🙂
Dziękuję Doris. Akurat ja do każdej ciąży miałam prowadzoną osobną teczkę. I o ile jedni lekarze chcieli sobie wszystko poczytać o tyle drudzy mnie zbywali i mówili, że jedna ciąża z druga nie mają nic wspólnego...
Mazia masz racje, często gdy się ma jakąś niekoniecznie dobra historie poprzedniej ciąży to wtedy dużo badań wpada za darmo. :)
Mnie też pytał o poprzednią ciążę ale że była fizjologiczna to już później skupił się na aktualnej
U mnie tak samo
Ja mam też w teczkę zaprowadzoną i wszystkie badania w niej.
Hejka,
Takie pytanie, to pierwsze badanie prenatalne usg 11-13+6 Jest robione dopochwowo czy przez powłoki brzuszne? Niby czytałam że ma być robione przez powłoki "ale". No właśnie to ale, miał ktoś robione dopochwowo? od czego to zależało?
https://medycznie.com.pl/kategoria/ginekologia/wzierniki/
Czy do badania stosuje się tego rodzaju wzierniki?
U mnie dużo pytał ginekolog o przebieg pierwszej ciąży ale badania i tak wszystkie na czas były wykonywane
Badanie prenatalne pierwsze miałam normalnie przez powłoki.
Warto udać się wcześniej- bo tutaj też wielkość dziecka jest ważna. Po przekroczeniu okrelonej wielkości nie da się sprawdzić iluś tam parametrów bo mogą wyjść zaburzone (jakoś tak to tłumaczyła pajj doktor).
Prenatalne miałam przez powłoki brzuszne.
Moje pierwsze w 5 później 6 tygodniu było dopochwowe. Od 11/12 tygodnia przez powłoki
U mnie identycznie :)
To po prostu tak jest. Najpierw dopochwowo na początku ciąży a potem już usg przez powłoki:)
Dokładnie tak ;)