U nas w sobotę święconka
wiadomo na Święta musi być Żurek, biała kiełbasa, jajka, sałatka jarzynowa, babka
raczej nie robimy prezentów, jedynie symbolicznie słodycze
generalnie nie wiem jak Wam, ale mi Wielkanoc wydaje się bardziej fit jak Boże Narodzenie ![]()
Ps. No u sernik, sernik zawsze musi być ![]()
W środę się wybiorę do dino, może jeszcze będą
a gdzie kupujecie koszyczki ? My musimy kupić nowy i zastanawiam się skąd zamówić lub gdzie stacjonarnie kupić
U nas zawsze po śniadanku wielkanocnym chowam jajeczka i drobne upominki dla synka
daje mu koszyczek i idzie szukac 🩷 (przynosi i mow zeby schowac mu jeszcze raz:sweat_smile:)
W domu zawsze rano też czeka na niego prezent od zajaczka wielkanocnego ![]()
![]()
Ja kupilam rok temu w dino ![]()
zwykły najzwyklejszy, jak nie masz dużych wymagań co do koszyka to zerknij może już będą u Ciebie ![]()
My mamy z Pepco, mieliśmy rok temu jechać do moich rodziców, ale wkoncu nie pojechaliśmy i czegoś na ostatnią chwilę szukałam, i tylko tam jeszcze były
Ja mialam taki boski koszyczek w ksztalcie kurki ale zaginął podczas przeprowadzki ![]()
Ooo też muszę się wybrać , bo chcieliśmy w tym roku kupić nowy
Tak w dino jest sporo dla dzieci w tamtym roku kupiłam takie ladne w ksztacie kurczaka i zajaca jutro moge wam wyslac zdjecia tylko musze sobie przypomnieć gdzie one sa ![]()
![]()
Taaak możesz wysłać
jutro znajdziesz to już nie będziesz musiała szukać przed Wielkanocą ![]()
![]()
Ooo ładny ![]()
to jednak przed świtami będziesz szukać ![]()
![]()
Hehe no pierw musze poszukac palemki ![]()
![]()
![]()
![]()
U nas też to jest , myślałam że wszyscy to znają ![]()
![]()
Ja to jestem w szoku , że tylko u niektórych jest szukanie prezentów w ogrodzie
a jest u was oblewanie wodą ? ![]()
U nas jest zawsze ![]()
![]()
Ciekawe czy w tym roku będzie ładna pogoda ![]()
bo póki co zapowiada się pięknie , chociaż z pogodą to różnie
W tamtym roku bylo ciepło pamietam
moze i w tym sie uda ![]()
Pogoda sie zmienia co chwile wiec mam nadzieje ze bedzie chociaz te 18 stopni ![]()
![]()
Córka ma rok, więc w tym roku raczej odpuścimy chowanie prezentów, ale w mojej rodzinie się przyjęło, że Zajączek rozrzuca prezenty po ogrodzie
nie są to jakieś wielkie prezenty, drobiazgi, czasem tylko słodycz, ale dzieci chodzą i szukają.
Wiadomo, jest tradycja stukania się jajkami
niestety później nie ma komu jeść tych stłuczonych ![]()
![]()