Jak wygląda u Was Wielkanoc?

My dzieciakom i najbliższym czyli rodzicom i siostrze dajemy jakieś symboliczne drobiazgi, np słodycze i mówimy że to “od zajączka” :stuck_out_tongue_winking_eye::smiley: nigdy nie było u nas szukania po ogrodzie :grinning:

Z ciast to będę pewnie robić jakiś serniczek, może keksa albo babkę cytrynową :star_struck: ale to jeszcze dogadamy z mamą i siostrą, kto co robi, bo zawsze tak się dzielimy :smiley:

Śmingus dingus zawsze ! Tak samo jak prima aprilis . Ja za dzieciaka niestety nie mialam szukania jajek

W sumie to jest ciekawe, że w czasie przeprowadzki gdzieś te rzeczy uciekają od nas.
@ewelka8990 18 stopni to by było coś pięknego

@SylwiaMK Znalazłam zdjęcie tego koszyka z dino, on chyba z 15zł kosztował, także no :grinning:

@Magdallenka0897 u nas też się oblewa wodą, jak mały urośnie to na pewno będziemy robić bitwy na ogrodzie, mój mąż to średnio to lubi, ja za dzieciaka to całymi wiadrami się lałam, a z nim to nie mam takiej zabawy bo tu tylko jedno psiknięcie i koniec, pan maruda niszczyciel dobrej zabawy :sweat_smile:

2 polubienia

Oby było pięknie . :blush: zawsze lubimy wyjść na spacer :blush: teraz mała jest z nami to taki wielkanocny spacerek był by super :blush:

Zlej go konkretnie wiadrem :sweat_smile::rofl: a co tam :face_with_hand_over_mouth:

W tym roku Wielkanoc będzie trochę inna, bo będziemy w domu z noworodkiem :smiling_face: gotowanie i pieczenie będzie pewnie ograniczone do minimum, ale o to się nie martwię, bo teściowie mieszkają nad nami i pewnie tam spędzimy w większości święta.

W tamtym roku synek był za mały, ale w tym chcę mu zorganizować szukanie prezentów po ogrodzie :grin: myślę, że będzie miał frajdę z takiej zabawy

1 polubienie

To my w tamtym roku mieliśmy taką Wigilię :slight_smile: sami z dziećmi w domu, ale też fajnie :slight_smile:

1 polubienie

Prezentów nie robimy. We Wielkanoc rano gotuję barszczyk i po śniadanku jedziemy do moich rodziców i spędzamy tam dzień :smiling_face: w Lany Poniedziałek zazwyczaj my mamy gości koło południa, a po południu jedziemy do teściów :smiling_face: z ciast to uwielbiam i piekę „serniczka ze śmietan”, oraz szarlotkę bo synek uwielbia :smiling_face: sałatki za każdym razem inne :rofl:

1 polubienie

Ale ładny koszyczek :smiling_face_with_three_hearts: muszę się wybrać do dino :smiley: o kurczę , to lepiej go wlansie zlać od razu całym wiadrem i więcej dla Ciebie radości , niż masie obrażać po jednym psiknięciu :smiley: @Mama.kacperka oby tak było! Nie widzę wogole żadnej opcji żeby miał deszcz padać , albo miałoby być zimno :see_no_evil:

A jak jajka malujecie/farbujecie - cebula, barwniki czy owijki? :hatching_chick::hatched_chick:

Ja zawsze barwniki. Moja siostra daje na pofarbowane jajka jeszcze owijki

1 polubienie

A robicie sałatkę jarzynową ? Jak tak to jak robicie ? :smiley:

Oczywiście - królowa świąt jak to niektórzy mówią :sweat_smile:
U mnie ziemniaczki, marchewki, pietruszka, seler, jajka, ogórek kiszony, jabłko, por i majonez :heart:

A ja właśnie nie robiłam ani nie jadłam nigdy z jabłkiem :smiley: no i jeszcze niektórzy dodają musztardę :smiley: my jeszcze robimy z groszkiem :smiley: a niedługo pewnie będzie promocja na majonez to trzeba będzie jechać na zakupy :smiley:

1 polubienie

Tak jest ! Krolowa jarzynowa z jablkiem zawsze :heart: ah no i z majonezem winiary

1 polubienie

@Magdallenka0897
A tak zapomniałam - musztarda, sól i pieprz jeszcze :sweat_smile: Ale bez groszku, bo nie przepadam :sweat_smile::sweat_smile:

U nas też zawsze Winiary :face_with_hand_over_mouth: @chloria a cebula ? :smiley: moja teściowa zawsze jeszcze cebulę dodawała ale ja nie lubię i już nie dodaje :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

U nas to tylko Winiary , wgl żaden inny mi nie smakuje . :smiley: inne mają dla mnie dziwny smak :tongue:

2 polubienia

Ja raz próbowałam innego i to nie to samo , teraz tylko właśnie Winiary :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie