Temat na czasie ![]()
![]()
Zamiast cebulki dodaje por - nie psuje się wtedy tak szybko sałatka i jest delikatniejsza ![]()
![]()
Ja kiedyś wogole nie jadłam majonezu , żadnych sałatek nic gdzie jest majonez
dopiero z 5 lat temu zaczęłam jeść
a jajka z majonezem się u was je? ![]()
Tak u nas zawsze na Wielkanoc są .
ja ogólnie bardzo lubię połączenie jajka z majonezem i do tego szczypiorek pycha ![]()
Oczywiście! Ja uwielbiam ![]()
A nie wiem czy kasacje takie połączenie - chlebek, masełko, plasterek szyneczki i na to sałatka jarzynowa? Mnie koleżanka kiedyś nauczyła tak jeść, i uwielbiam to połączenie! ![]()
Ja też tak jadłam , albo też często zamiast sałatki to jajko z majonezem oczywiście (Winiary) ![]()
![]()
![]()
Ja pamiętam jak kiedyś sąsiad wujka przyszedł i pryskał nas perfumami śmierdzącymi tragedia , takie najtańsze perfjmki sprzedawali w sklepikach
na wielkanoc u nas taka tradycja była dobrze że już tego nie robią.
@chloria o tak a jeszcze jak szyneczka swojska robiona mmm cudo , u mnie w donu zawsze były swojskie wyroby wędliniarskie ![]()
O ja pierwsze słyszę o takiej tradycji . Ale wiem o co ci chodzi . Mam jednego wujka co czuć go tymi perfumami na kilometr no masakra , najgorzej było przebywać w ciąży przy nim , odrazu mi było nie dobrze ![]()
![]()
@Patrycjaw25 u nas nigdy nie było takiej tradycji z perfumami i ja pierwszy raz słyszę
@Mama.kacperka Ja też uwielbiam z majonezem i szczypiorkiem mmm ![]()
a kiedyś wlansie zawsze jadłam bez i mama zawsze mi zostawiała ![]()
ahh oczywiście , że musi być Winiary ![]()
Ogólnie to u mnie daje się drobne prezenty od zajączka ale nie ma szukania po prostu rano czekają w salonie. Natomiast mój mąż nie miał takiej tradycji
Co do potraw to w tym roku będzie ciężko bo od niedawna mieszkam z teściową i moją babcią a że ja jestem z Łodzi a mój mąż z Kielc to tradycje są zupełnie inne. W Wigilię była wielka spina o potrawy.
To pewnie majonez lubicie z Kielc? ![]()
![]()
Obawiam się że gdybym kupiła Winiary to groziłby rozwód ![]()
To już lepiej nie ryzykować i kupować tylko Kielecki ![]()
Hahaha o właśnie dobrze zauważone ![]()
![]()
O tak ! To moje ulubione polaczenie , jajo , majonez , szczypiorek
Majonez obowiązkowo musi być
a robicie pastę jajeczną ?
Ja osobiscie nie robie ale moja siostra tak i wychodzi jej pyszna ![]()
To jak będziesz z nią rozmawiać to musisz załatwić dla mnie przepis jak dokładnie robi , bo ja robiłam to nikomu nie smakowało tylko mi
jak pracowałam w przedszkolu to panie w kuchni robiły taką pyszną
Podpytam jak robie i dam znac ![]()
Ja nie umiem , ale moja mama juz tak . Chociaz ja czasami kupuje ta z biedronki w malutkich pojemniczkach jak mam ochote i jest mega ze świeżutkimi buleczkami ![]()