Jak wygląda u Was Wielkanoc?

Temat na czasie :smiley::rofl:

2 polubienia

Zamiast cebulki dodaje por - nie psuje się wtedy tak szybko sałatka i jest delikatniejsza :sunglasses::two_hearts:

2 polubienia

Ja kiedyś wogole nie jadłam majonezu , żadnych sałatek nic gdzie jest majonez :see_no_evil: dopiero z 5 lat temu zaczęłam jeść :smiley: a jajka z majonezem się u was je? :smiley:

2 polubienia

Tak u nas zawsze na Wielkanoc są . :bouquet: ja ogólnie bardzo lubię połączenie jajka z majonezem i do tego szczypiorek pycha :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Oczywiście! Ja uwielbiam :heart:
A nie wiem czy kasacje takie połączenie - chlebek, masełko, plasterek szyneczki i na to sałatka jarzynowa? Mnie koleżanka kiedyś nauczyła tak jeść, i uwielbiam to połączenie! :sunglasses:

2 polubienia

Ja też tak jadłam , albo też często zamiast sałatki to jajko z majonezem oczywiście (Winiary) :face_with_hand_over_mouth::rofl::smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Ja pamiętam jak kiedyś sąsiad wujka przyszedł i pryskał nas perfumami śmierdzącymi tragedia , takie najtańsze perfjmki sprzedawali w sklepikach :rofl: :see_no_evil: na wielkanoc u nas taka tradycja była dobrze że już tego nie robią.
@chloria o tak a jeszcze jak szyneczka swojska robiona mmm cudo , u mnie w donu zawsze były swojskie wyroby wędliniarskie :heart:

1 polubienie

O ja pierwsze słyszę o takiej tradycji . Ale wiem o co ci chodzi . Mam jednego wujka co czuć go tymi perfumami na kilometr no masakra , najgorzej było przebywać w ciąży przy nim , odrazu mi było nie dobrze :face_with_hand_over_mouth::laughing:

1 polubienie

@Patrycjaw25 u nas nigdy nie było takiej tradycji z perfumami i ja pierwszy raz słyszę :speak_no_evil: @Mama.kacperka Ja też uwielbiam z majonezem i szczypiorkiem mmm :face_with_hand_over_mouth::smiling_face_with_three_hearts: a kiedyś wlansie zawsze jadłam bez i mama zawsze mi zostawiała :see_no_evil::face_with_hand_over_mouth: ahh oczywiście , że musi być Winiary :face_with_hand_over_mouth:

Ogólnie to u mnie daje się drobne prezenty od zajączka ale nie ma szukania po prostu rano czekają w salonie. Natomiast mój mąż nie miał takiej tradycji
Co do potraw to w tym roku będzie ciężko bo od niedawna mieszkam z teściową i moją babcią a że ja jestem z Łodzi a mój mąż z Kielc to tradycje są zupełnie inne. W Wigilię była wielka spina o potrawy.

To pewnie majonez lubicie z Kielc? :speak_no_evil::face_with_hand_over_mouth:

Obawiam się że gdybym kupiła Winiary to groziłby rozwód :rofl:

2 polubienia

To już lepiej nie ryzykować i kupować tylko Kielecki :face_with_hand_over_mouth:

Hahaha o właśnie dobrze zauważone :sweat_smile::sweat_smile:

O tak ! To moje ulubione polaczenie , jajo , majonez , szczypiorek

Majonez obowiązkowo musi być :smiley: a robicie pastę jajeczną ?

1 polubienie

Ja osobiscie nie robie ale moja siostra tak i wychodzi jej pyszna :wink:

To jak będziesz z nią rozmawiać to musisz załatwić dla mnie przepis jak dokładnie robi , bo ja robiłam to nikomu nie smakowało tylko mi :rofl: jak pracowałam w przedszkolu to panie w kuchni robiły taką pyszną

1 polubienie

Podpytam jak robie i dam znac :wink:

1 polubienie

Ja nie umiem , ale moja mama juz tak . Chociaz ja czasami kupuje ta z biedronki w malutkich pojemniczkach jak mam ochote i jest mega ze świeżutkimi buleczkami :heart_eyes: