Jak zacząć podawać kaszkę ryżową dziecku?

Dlatego ja mu z poczatku musialam ograniczac jedzenie. Bo jadl bez opamietania. Dlatego teraz zna swoj umiar. 

Ja bym z łyżeczki próbowała 

Ehh, jak ja bym chciała żeby mój zjadł cokolwiek innego niż mleko. Z łyżeczki nie. Blw nie. Interesują go co najwyżej rzeczy z dorosłego talerza ale i tak pewnie by do buzi nie wziął. Jedynie popaćkać rączkami. Ale rzeczy nie jadalne to pierwszy do buzi

Aridka wszystko w swoim czasie nauczy się i będzie ładnie jadł 

Aridka witaj w klubie moja córeczka jest identyczna jak Twój synek także jak będziesz mu coś podawać i nie będzie chciał to pomyśl sobie za tam gdzieś daleko jestem ja i mam taki sam problem może będzie Ci lżej :D a tak na serio to już nie mam siły z dnia na dzień żeby co raz lepiej to co raz gorzej i tak z mojego talerza chętnie zbiera ale tylko po to zeby się ciapac broń Boże żeby wzięła do buzi ;) 

Patkaa, dzięki! Nic tak nie poprawia humoru jak myśl, że inni też tak mają :) 

Aridka powiem Ci ze u nas maleńki sukces a mianowicie jadłam zupę i starszy synek też a córka była w swoim krzesełku i tak krzyczała i wyciągała rączki do mojego talerza jak nigdy. Więc dałam jej z mojego talerza i moja łyżka i byłam w szoku bo otwierała buzię i całkiem dobrze zbierała z łyżki. To akurat był krupnik i nawet nie przeszkadzała jej kasza jako grudki. Dzisiaj znowu jadła ziemniaki oczywiście z mojego talerza a jutro próbujemy rosół. Nie będę bledowac tylko widelcem trochę rozgniote kluski. Mam nadzieje ze w końcu ruszamy do przodu chociaż nie chwale dnia przed zachodem słońca :D 

Myślę że nie ma co się cieszyć że.ktos ma podobnie tylko trzeba szukać sposób jak to zmienić 

Aneczka nikt się tutaj nie cieszy że ktoś ma tak samo ciężko jak my tylko wiesz czasem w takich chwilach warto chociaż na chwilę dać na luz bo idzie zwariować! Wiem, że Twoja córka pięknie je i super o byś nie musiała się nigdy przekonać jak to jest z dzieckiem które nie che jeść nic oprócz mleka. 

Patka coś czuję że sie przekonam kiedyś bo jak dzieci są przeciwieństwem to drugie właśnie takie będzie

Aneczka oby nie :D 

Patka oby ale tego się nie przewidzi i trzeba wtedy jakoś radzić

Aneczka to tak jest ze wszystkim ze trzeba jakoś radzić 

Patka to prawda. Więc nie zakladalam optymistycznego scenariusza. Nastawiłam sie na szukanie sposobu 

Ja zaczęłam podawać kaszks ryżowa z mlekiem teraz synkowi dodaje do mieszanki 

A w jakim wieku zaczęłaś podawać 

Po 5 miesiącu zaczęłam podawać synkowi kaszke zgodnie  z zaleceniem naszego gastrologa bo syn ma refluks i aleegie na bialko mleka krowiego

W każdym poście to prawie czytam :) 

Ja podawałam kaszki łyżeczką 

Ja też dawałam łyżeczką