Ja w żadnej ciąży nie miałam rozstępów na brzuchu natomiast mam białe rozstępy na boczkach
Już się do nich przyzwyczaiłam natomiast ciekawi mnie czy pozbędę się ich po kelo core czy kolagenie.czy to po prostu nie są specyfiki na Świeże rozstępy???
Ja w żadnej ciąży nie miałam rozstępów na brzuchu natomiast mam białe rozstępy na boczkach
Już się do nich przyzwyczaiłam natomiast ciekawi mnie czy pozbędę się ich po kelo core czy kolagenie.czy to po prostu nie są specyfiki na Świeże rozstępy???
DoNiWE mysle , ze na takie biale, juz zagojone to tylko zabiegi kosmetyczne, ktore najpierw pobudza ta skore , bo tak samymi kremami to nie
W ciąży już od samego początku należy w sposób szczególny dbać o skórę. Stosować nie tylko kremy balsamy dla kobiet w ciąży, które natłuszczaja i nawilżają skórę. Należy jeszcze wykonywać peelingi oraz masaż ciała. Często też siegam po oliwke. Jestem aktualnie w 2 ciąży i zero rozstępów.
Ja juz wszystko stosuje balsamy, kremy, olejki i robie peeling czy masaze ale rozstepy i tak daja znac chyba tutaj genetyka gora niestety ;)
Gugus no właśnie tak myślę że one działają tylko na świeże rozsyepy
DoNiWe tak tylko na świeże niestety..
Kasia to prawda genetyka i tak zrobi swoje.. Ale możesz i tak byś z siebie dumna, że zrobiłaś wszystko by zapobiec ich powstaniu niż, że nie zrobiłaś nic ;)
ale już zyje z nimi długo to się przyzwyczaiłam...na szczęscie brzuch po ciązy a raczej trzech ciążach nienaruszony rozstępami.
Dokladnie jestem zadowolona z tego ze zrobilam wszystko aby bylo jak najmniej efektow ubocznych ;) teraz zostaje mi tylko zaakceptowac moje cialo i doprowadzic je do porzadku ;)
Kasia chociaż wiesz że się starałaś żeby temu zapobiec.
Kasia to najważniejsze
DoNiWe we to super jak brzuch nienaruszony, ja też mowilam sobie,wszędzie tylko nie na brzuchu ;) i na szczęście nie mam
Gugus w pierwszej ciązy niczym się nie smarowałam i mi nie wyskoczyły a przy dwoch kolejnych juz używałam oliwki bo się obawialam rozstępów.
Ja smaruje smaruje ale nici z tego rozstepy mam gwarantowane ;D
Kasia ale już się pojawiły?
Kaasia bo to chodzi o to jaką kto ma skórę...czy dobrze rozciągliwą czy nie. u mnie to jest chyba fenomen że na brzuchu nie mam rozstępów ale na boczkach mam.
DoNIWe ja na boczkach tez mam, ale zrobily mi sie w okresie dojrzewania, gdzie bylam mala chudzinka i nagle zaczelam duzo przybierac na wadze..
Tak juz mi sie teraz zaczely pojawiac w szczegolnosci na brzuchu na bokach i sprzodu ud co dla mnie jest dziwne bo tylko brzuch poszedl do przodu reszta ciala zostala jak sprzed ciazy ;)
Kasia różnie właśnie z nimi bywa że nie wiadomo kiedy i gdzie wyjdą
Gugus pierwsze rozstępy też tak mi sie zrobiły..tez byłam chuda a później juz pulchna a później znów chuda .Natomiast co ciąże to mi dochodziły te rozstepy
DoNiWe no u mnie to był drastyczny moment dla mojego ciała jak nagle tyle kasy się nabrało;) ale na szczęście w ciąży nic mi nie doszło ;)
U mnie dlugo dlugo nic a pod koniec jak macica zaczela sie powiekszac jak dziecko zaczelo przybierac na wadze to nawet nie obejrzalam sie kiedy a juz rozstepy byly widoczne
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.