Magda moja córka jak tylko się urodziła to miała problemy ze spaniem, ze zaśnięciem nie raz trzeba było ją usypiać dwie godzinki, żeby zasnęła widać było, że jest śpiąca a nie może zasnąć. Gdy zasnęła a spała niespokojnie, rzucała się wymachiwała rękoma nogami, później zaczęła chodzić po łóżku, łóżeczku. Jak spała w domu musiała być totalna cisza, jak tylko coś stuknęło puknęło to mała się od razu budziła, teraz już jest lepiej można coś zrobić jak ona śpi. Później pojawił się problem odłożenia ją do łóżeczka jak usnęła mi na rękach, uporaliśmy się z tym. W nocy budziła się dosłownie co chwilkę ja to nie raz nie wiedziałam czy mam się kłaść spać czy nie, bo mała zaraz się obudzi, trwało to tak do 8/9 miesiąca. Gdy już skończyła 8/9 miesięcy nocki zaczęły się już lepsze, nie budziła się co chwilę już spała coraz dłużej (2, 3 godzinki i pobudka na jedzonko) Jak zjadła butelkę zasypiała, lub jak ją coś bolało( wychodziły jej zęby) to potrafiła wstać o 2 w nocy i bawić się do 5. Spała nadal niespokojnie. Ale z każdym miesiącem już było coraz lepiej, jak miała koło roku to potrafiła przespać całą noc, ale też nie zawsze. Sen również niespokojny. Teraz już śpi lepiej, nie rzuca się nie chodzi po łóżku, owszem są nocki, gdzie się przebudzi i płacze( boli ją coś, teraz wychodzą jej zęby to pewnie przez to się budzi) ale już coraz rzadziej.
Jak mała płakała , zawsze byłam przy niej nigdy nie pozwalałam jej się wypłakać i żeby była sama, zawsze miała mnie. Nie mogłabym spać, leżeć w pokoju obok, czy przy niej i słuchać jak płacze i kiedy przestanie. Wolę być blisko niej kiedy mnie potrzebuje.
Magda a próbowałaś dać małej misia, pieluszkę, kocyk coś co będzie kojarzyło jej się z zasypianiem, żeby jak będzie zasypiać miała to przy każdej drzemce i wieczornym zasypianiu. U nas jest kocyk, jak mała go nie ma to nie zaśnie.
Możesz również zacząć śpiewać jej kołysanki lub puszczać z yt, u nas działały trochę.
Rytuały zapewne macie wprowadzone, ale możesz też kąpiel zróbcie wcześniej niech jeszcze się pobawi, będzie bardziej zmęczona i lepiej będzie spała.