Jak zrobić kolorowe obrazy na śniegu?

Podczas malowania dzieci rozwijają swoją wyobraźnie, ćwiczą koordynację wzrokowo-ruchową, zdolności manualne. Obrazkiem dziecko wyraża swoje emocje, ukazuje co przeżywa, prezentuje sceny z życia codziennego. Wiele dzieci lubi malować na dużych powierzchniach. Wiosną i latem wielką frajdę sprawia malowanie kredą po chodniku. Ale co zrobić zimą? Dobrym pomysłem jest zrobienie własnoręcznie farbek do śniegu...

Qazz bardzo ciekawy pomysł na zabawe.
Dzieci uwielbiają śnieżne szaleństwo i dzięki Tobie można swietnie spedzic czas. A do tego jeszcze edukacja, poznawanie kształtów, kolorów.
Kolorowa bitwa na śnieżki też zachęca :slight_smile:

Jesli o zabawy na sniegu i sniegiem chodzi, to ja z kolei znam taka: kolorowa kreda (taka jak do rysowania po chodniku czy tablicy) - trzeba ja rozgniesc i sproszkowac, a potem mieszamy to ze sniegiem. Mozna formowac kolorowe kulki, mozna nawet wycinac ze sniegu ksztalty za pomoca foremek do ciastek czy foremek jak do zabawy w piaskownicy :slight_smile:

Ciekawa kolorowa porada :slight_smile: wykorzystamy w przyszłym roku, bo w tym córeczka jeszcze jest za malutka, ale pomysł genialny %-)

Pozdrawiam :slight_smile:

Cieszę się, że podoba Wam się ta zabawa :slight_smile:

Bardzo fajna zabawa my też w przyszłości spróbujemy syn na ta zimę będzie jeszcze za mały na takie frajdy .Natomiast w przyszła czemu nie

Ja kredę wożę ze sobą w samochodzie warto jest mieć ja w razie w ;D 

Pattmaz super patent 

Ja kredę mam w domu

Do zimy jeszcze daleko ale widzę że wątek odswierzony niczym świeży powiew płatków śniegu;D

Zima najlepsze sanki ;) bałwan i inne atrakcje ale to dla dzieci chodzących juz ja w tym roku korzystałam na maxa ze śniegu bo pomyslalam że to ostatnie lata kiedy corka ma ochotę jeszcze z matka polepić bałwana;) czasako że szkolg jak qracalysmybto 2 godziny na górkach  plecak gdzies na ławce a my albo lepienie bałwana miśków albo właśnie Saneczeki jedyny minus to spacerowicze nie dbający o porzadek po swoich ulubiencach;(

Anita nigdy nie wiadomo kiedy zima nas zaskoczy a przygotowanym lepiej być wcześniej hehe

Oj tak naszą zimę polską bardzo ciężko jest zrozumieć często bywa tak że w Boże Narodzenie kiedy tak naprawdę powinien być śnieg po pas tego śniegu brak Natomiast w okresie już wielkanocnym idziemy z koszyczkami po śniegu także nigdy nie wiadomo kiedy jej się spodziewać już powoli czuć takie chłodniejsze powietrze tą jesień .Lato się skończyło ani się obejrzymy i będziemy z maluchami śmigać na sankach po śniegu

Pina oj zleci ten czas,juz faktycznie chłodno powietrze pachnie jesienią...oby w tym roku swieta w koncu białe były

A bo ta pogoda się pokręciła Boze Ciało deszcz Wielkanoc śnieg