Jak zwiększyć szanse na urodzenie bliźniąt?

Kiedyś tez mialam,takie marzenie, ale wlasnie - nie wiedzialam ze wiekszosc takich porodów kończy sie cesarka, ze ciaza jest trudniejsza no i opieka - samo kp jest dużo trudniejsze

sama nie zdecydowała bym sie na bliźnieta z powodu duzego obciążenia i obowiązków ale podziwiam rodziców bliźniąt- wielki szacunek dla was :slight_smile:

jakos nie przekonuja mnie te sposoby, uwazam ze ciąż blixniacza w duzej mierze zalezy od genetyki i natury

osobiście nie chciałabym bliźniąt , bałabym się że sobie nie poradzę

ja tez bym nie chciala, nie dosc ze balabym sie ze nie ogarne opieki nad nimi to jeszcze takie ciaze sa duzo trudniejsze

Chyba bym nie chciała, nie dałabym rady

Pisze ze czesciej sie rodza kobietom wysokim i z nadwaga a moja mama jest niska i szczupla i ponad 30 lat temu urodzila bliźniaki

Ja mam trójkę nie bliźniąt i jest co robic więc bliźniaków bym nie chciala

Podziwiam mamy bliźniąt , osobiście nie chciałabym dwójki na raz :wink:

To naprawdę wyzwanie ale jak jesteśmy już postawione przed faktem dokonanym to zawsze damy radę

a ja marze o takim podwojnym szczesciu;)

Ja bym chciała mieć bliźniaki :slight_smile:

Geny i tak odgrywają decydującą rolę :slight_smile:

Bliźnięta to dopiero szaleństwo! Wszystkiego razy dwa!

bliźnięta to podwójne szczęście, dwie osoby do kochania ale i podwójne wydatki czy tez podwójna odpowiedzialnosć

Ostatnio słyszłam, że przy zapłodnieniu in vitro jest większa szansa na urodzenie właśnie bliźniąt.

12l mleka co 1,5 tyg

bliźniaki to ogrom obowiązków, i podwójne szczęście

Nie chciałabym miec bliźniąt bałabym się przez pierwsze miesiące , nie wiem czy dałabym radę

Fajnie by było mieć bliźniaki :slight_smile: