Najlepiej wybrać jakąś sprawdzoną firmę, Polecam Canpol albo Lovi.
Ja uzywam buteleczki avent. Maly ma 4 miesiace i swietnie sobie z nia radzil od pierwszych tygodni.
Witam. Ja musiałam szybko przejść na butelkę. metodą prób i błędów niestety! znalazłam najlepszą czyli Canpol- butelka Haberman. Moj synek przeszedł przez avent, tommee tippee ( tez ok, choć syn odrzucał , może smoczki były złe) Mieliśmy też MIMIJUMI . I najbardziej syn akceptował Canpol
Pierwsza córka miała straszne kolki i też problem był z butelka ale zauważ że najważniejszy jest smoczek gdy był taki że nie polykala dużo powietrza to problem znikł a gdy smoczek podczas picia z butelki zasysal powietrze problem wracał także wg mnie należy zwrócić uwagę na smoczek im bardziej przypomina kształt autka tym lepiej dla maluszka
ja używam tylko z Canpol i jestem bardzo zadowolona
Butelka butelka ale bardzo ważny jest smoczek. No i poza tym nie każdy smoczek będzie pasował dziecku. Są dzieci które akceptują smoczki tylko jednej firmy i żadna inna im nie podejdzie i nie będą z niej pić. Sama butelka nie jest najważniejsza.
Ja wybralam do karmienia butelki Lovi. Nie dosc ze maja smoczki niezaburzajace odruchu ssania to posiadają specjalny system odpowietrzania. Naprawe jestem mega zadowolona z tych butelek, a moj maluch nigdy nie mial porblemów z brzuszkiem. Jesli wybierzesz inne firmy, to wlasnie zwroc uwage na system odpowietrzania, czy jest atestowany, czy polecany no i czy inne mamy sa z tego zadowolone
Dziewczyny powiedzcie mi czy od razu powinnam kupować butelkę czy czekać aż Maluszek się urodzi i jak będzie z moim pokarmem?
Ja używałam butelkę tommee tippee i by łam zadowolona. Jesteś w ciąży, jeśli planujesz karmienie piersią, to nie potrzebna będzie Ci taka butelka. Poza tym nie ma co od razu zakładać, że Twoje dziecko będzie miało kolkę Gdzie tu pozytywne nastawienie przyszłej mamy!
To nie brak pozytywnego nastawienia tylko niewiedza. Bardzo bym chciała sama karmić.
Ewelka jedną butelkę możesz kupić.
Mi jak się mała urodziła butelka była potrzebna, bo zanim mała zaczęła jeść ładnie z piersi to ściągałam mleko i karmiłam ją z butelki. A do piersi przystawiałam cały czas, żeby nauczyła się ssać.
Później odciągałam też mleko i jak mała zostawała z tatą i on miał w czym podać jej mleczko, jak mnie nie było.
Xenia21 - dziękuje
Ja planuje karmić tylko i wyłącznie piersią ale pomimo to buteleczkę mam już kupioną i czeka w domku wole mieć awaryjnie niż potem w biegu kupować butelkę
ja kupiłam jedną małą butelke tak na wszelki wypadek. Wydaje mi się, że przezorny zawsze ubezpieczony I nawet jak bedziesz karmiła tylko piersią, zawsze możesz np nadmiar pokarmu sciaganc i przechować w lodówce, a ewentualnie nakarmić pozniej z butelki tym nadmiarem
Albo zamrozic jesli nie chcesz ryzykowac z butelką
Ewelka myślę, że jedną butelkę możesz kupić, na początek Ci wystarczy. Tak na prawdę nie wiadomo jaka będzie sytuacja po porodzie i czy jakieś problemy nie wystąpią, oczywiście dobrze by było gdyby ich nie było. W moim przypadku przydała się, gdyż miałam problem z pokarmem. Przez jakiś czas dokarmiałam, ale wiadomo trzeba dążyć do wyłącznego karmienia piersią.
Ja bardzo chciałabym karmić piersią, zatem mam nadzieję, ze nie będę stsować butelek przynajmniej w pierwszym okresie po porodzie, natomiast jestem zaopatrzona już w dwa typy butelek do karmienia dla niemowlaczka, na pierwsze miesiące mam Avent Classic+,a na okres 6+ mam buteleczkę Canpol z kolekcji Newborn Baby, jeśli będzie konieczność pobawię się w testera i zobaczę jak się sprawdzają i jedna i druga i dam znać
My korzystamy z butelek Chicco Natural Feeling i antykolkowej Tommee Tippee z rurką podpowietrzającą. Jesteśmy bardzo zadowoleni, bo podczas jedzenia nic się nie ulewa, Mały nie cierpi na kolki. Ku[piliśmy też butelkę Haberman Canpolu, jednak Mały musi się nauczyć z niej jeść. Musi ssać aktywnie żeby mleko ciekło, a jest zbyt niecierpliwy Może jak będzie odrobinę starszy lepiej mu pójdzie
U nas był duży problem z ulewaniem i czkawką, butelek mieliśmy całą masę - canpol, avent, lovi, nuk, dr brown - nic nie pomagało.
dopiero difrax chudy nam spasował - jest to chyba jednak dość indywidualna sprawa i trzeba próbować co podejdzie dziecku…
Również zgadzam się z tym, że wszystko zależy od dziecka i jego predyspozycji. Każdemu maluszkowi pasuje co innego. I to co sprawdziło się u jednego niekoniecznie sprawdzi się u innego dziecka.
Bardzo dużo dobrego słyszałam na temat trzech buteleczek: CB Haberman, Dr Brown's i Natural Feeling Chicco - żadnej jednak nie przetestowałam, więc mogę tylko przekazać zdanie znanych mi mam karmiących buteleczką. Pierwszego synka karmiłam bardzo długo piersią, a potem używałam buteleczek Lovi (prezent), natomiast drugi synek wciąż jeszcze w brzuszku. Mam nadzieję, że przygoda z piersią będzie i w jego przypadku długa i szczęśliwa Póki co dostałam w prezencie buteleczkę Avent (malutką na 60 ml) od położnej ze szkoły rodzenia, więc mam jedną jedyną na wypadek, gdyby okazała się potrzebna np. w szpitalu.