Jaką butelkę antykolkową wybrać?

Ja plastikowe często wymieniam i smoczki też . Szklanej nie widziałam u siebie w mieście . Te sklepy tutaj są biednie zaopatrzone . Będę musiała poszukać na allegro albo aptece internetowej bo akurat będziemy robić zamówienie

To jeśli miałabyś zakupienia takiej butelki przy okazji, to warto. Bo chociażby nie będziesz musiała tak często wymieniać, bo to jest jednak szkło, a nie plastik :slight_smile: Przecież szklanek nie wymieniamy co trochę :slight_smile: I u mnie w miejscowości też biednie ze szklanymi butelkami, ale tę co mamy, akurat dostaliśmy się do testów z Lovi.

No to fajnie , że się udało dostać do testów. Ja w przyszłym tygodniu będę robić zamówienie w aptece i widziałam że butelka jest dostępna więc się zaopatrzymy

No właśnie z tymi szklanymi butelkami to tak trochę niebezpiecznie… Już nawet nie mówię o jej stłuczeniu ale o tym że jest dość ciężka i np dziecko jedzące samodzielnie może ją upuscic i dość mocno się uderzyć… Mojej Hani nie raz zdarzyło się że była już bardzo senna a nie chciała żeby jej trzymać butle i po prostu przy kierowaniu smoczka do buzi butelka jej się wymsknela z rączek ładując na buzi… Plastikiem nie boli ale szkłem…
Może taka butelka bardziej się sprawdza przy maluszkach… Ja osobiście wolę częściej wymienić i tyle

Ja planuje kupić Dr Browns options szklaną. U mnie w rodzinie dzieci były karmione butelkami z tej firmy i odpukać zadne nie miało kolki czy problemów z brzuszkiem. Przy karmieniu ważny jest kat nachylenia i dziecka i butelki wiec czasem nawet najlepsza butelka nie poradzi sobie z nadmiarem powietrza gdy się ja trzyma pod złym kątem. A szklana butelka bardziej do mnie przemawia ze wzgledów higienicznych.

Jeśli dziecko będzie miało mieć kolki to żadna butelka świata tego nie usunie tylko trzeba będzie przetrwać.Moze jedynie zminimalizować objawy.
U nas sprawdziła się z Lovi :slight_smile:

Tylko te butelki szklane są tak solidnie zrobione ( przynajmniej te z Lovi), że żeby je zbić to naprawdę graniczy z cudem :slight_smile:

Oj marzą mi się te szklane butelki z lovi, może będą kiedyś w testach?:wink:

Ja jak odciągam pokarm do podania probiotyku to też podaje w butelkach Lovi, synek nie miał problemu żeby z nich jeść, załapał od razu.

Mój synek jak był malutki, trochę też umiał zjeść z butelki później się odzwyczaił i teraz w ogóle nie akceptuje takich rzeczy.

Mama.Hani myślę że szklane butelki podaje się samemu jak dziecko malutkie jeszcze , no albo jak minie ten etap gdzie się rzuca wszystkim :wink:

Megg jakby były te szklane to naprawdę polecam z czystym sumieniem! :slight_smile:

Tez bym chętnie szklane przetestowała :wink:

Mi tez się marzą szklane butelki, nie miałam okazji ich wypróbować, ale przy kolejnej dzidzi nie wybaczę sobie, jeśli ich nie przetestuję. Wydają mi się dużo bardziej higieniczne i łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Mój roczniak ma etap wyrzucania butelki z łóżeczka, także byłabym się teraz mu dać szklaną. 

Aga jak ma etap wyrzucania butelek z łóżeczka to rzeczywiście strach że jak szklana rzuci i posypie się w mak

Myślę, że w tym wypadku to bardzo niebezpieczne. 

Szklane butelki teraz są w testach na lovi dziewczyny może wam się uda :) są piękne <3 

Aga może to niedługo się zmieni i nie będzie tak robił 

paatka202 widziałam właśnie, że są na Lovi, ale czasu brak, by codziennie tam zaglądać :(

Magicznypazur właśnie zauważyłam że coś Cie tam mniej ostatnio 

Ja uzywam butelek i smoczkow antykolkowych z lovi. Dzieci tylko ta firme akceptuja. Smoczki maja naprawde super.