Jaką butelkę antykolkową wybrać?

Moj jas juz znowu marudzi. Dwie godziny jak proboje go uspic z mezem na zmiane. Ale w nocy to ja z nim bede siedziec bo maz rano do pracy idzie. 

Justyna ja nigdy synkowi nie podawałam nic na apetyt mimo tego że widać że nie zawsze go ma i nie podam bo dla mnie to zwykły wyzysk pieniędzy te syropki typu apetizer bo jakim cudem to działa? To nie jest lek tylko zwykły suplement 

Też nie wierzę w takie syropki. Jedne dzieci jedzą więcej inne mniej. Ale to nie oznacza ze juz trzeba ich faszerować żeby apetyt miały 

Moja zuzia nic nie chce jesc do tego stopnia, ze jak je obiad to wymusza wymioty. Z zuzia mam duzy problem jezeli chodzi o jedzenie. 

Justynamamajasia i jak z tym radzisz? 

Też nie jestem do tych syropków przekonana. Owszem są tam składniki pobudzające jakby apetyt, ale jest też dużo cukru i to hamuje apetyt. Są różne dzieci i póki dziecko nagle nie chudnie, a rośnie prawdiłowo to nie ma czym się martwić. Nie każdy jest taki sam. 

Justyna a robiłas córce jakieś badania? Może jest jakiś powód zdrowotny przez ktory córka nie może jeść 

Z jej zdrowiem jestcwszystko dobrze. Ale zuzia ma niedowage. 

Co robie jak mi jedzenie zwroci karmie ja dalej by wiedziala, ze jej nie odpuszcze. Dzis w miare sniadanie zjadla i obiad. Ale szalu nie ma. Dzis bez odruchow wymiotnych. 

Justyna czyli co? Lekarz kazał Ci wymuszać jedzenie siła? 

Patka zuzia przestala jesc o to chodzi. Lekarz nic nie kazak. Ale jak dziecko nic nie chce jesc i pic przez orawie dwa tygodnie to niestety ale wmusic trzeba bo sie inaczej zaglodzi i odwodni. 

Justynamamajasia może coś boli jak.l połyka i temu tak na jedzenie i picie reaguje?

Żeby dziecko miało wstred do jedzenia to chociaż by piło a nie nawet tego nie chce

Aneczka nie wiem co sie dzieje z zuzia. Kolacje zjadla bez problemu. Ale pic nie chciala. 

Justynamamajasia to rzeczywiście trudna sytuacja w której nie wiadomo o co chodzi

Sytuacja jest kiepska i nie wyglada to dobrze. Ale musze sobie z ta sytuacja poradzic. 

Justynamamajasia to prawda trzeba jakoś radzić 

Dzis nie bylo tak zle. Najgozej bylo przy kolacji. Niestety pic nie chce. Wiec daje jej picie przez strzykawke i daje jej sama wode bez cukru. Skoro i tak jej musze na sile wciskac picie to jest to woda. Polyka nie wypluwa. Wiec moze zacznie pic sama wode jak juz sie wszystko unormuje. 

Justyna moja doktorka kiedyś jak synus też a raczej mało jadł to powiedziała że zdrowe dziecko się nie zagłodzi. Trudno jest mi wyobrazić sobie sytuację że dziecko nie chce jeść żywcem nic. Może zrób córce badania na pasożyty? Mojej znajomej córeczka właśnie przestała jeść i jak się okazało miała owsiki po kuracji pyrantelum wszystko minęło i wróciło do normy 

Myślę, że warto na początek kupić jeden rodzaj butelki, a nie kombinować. My mieliśmy butelkę z dr brownsa i kółek nie było. Dosyc droga, ale zdała egzamin, syn kółek nie miał, ale wiadomo, że to nie tylko butelka ma wpływ na ich pojawianie się. Jedynym minusem było jej mycie. Mnóstwo ciężko dostępnych miejsc - bez specjalnej szczotki się nie obyło. 

Ja z kolei uważam że warto mieć dwa rodzaje butelek. Nie wiemy czy dla dziecka przypadnie do gustu pierwsza butelka więc na wszelki wypadek wolę mieć druga. Niż żeby się okazało że dziecko w ogóle nie chce z niej pić i muszę na lep na szyję lecieć do apteki do butelke

Ja miałam 3 rodzaje butelek, jeśli chodzi o kształt smoczka. Z Lovi, Canpol i NUKa. Te dwa pierwsze mają mega podobny kształt, więc podaję albo Lovi albo Canpol, w zależności, który smok mi w ręce wpadnie.