Jaką firmę polecasz? RD

Cześć doświadczone Mamy :)) , chciałam zapytać jakie firmy słoiczków i mrożonek polecacie przy początkach rozszerzania diety? 

Ze swojego ogródka mam tylko zapasteryzowaną Marchewkę i troszkę dyni :) 

Korzystałam z bobovita bio 

My kupujemy hipp i gerber ale rzadko, najczęściej robie sama.

Jak kupowaliśmy to gerber albo bobovita bio, hipp też się fajnie sprawdzał. Ale tak to to większość musów, zupek, kremów itp robiłam sama i to raczej na bierząco :)

Syn najchętniej jadl słoiczki z gerbera i hipp. Z bobovita tak sobie;)

U nas roznie nie trzymalam sie typowo bobovity czy hippa chociaz miala swoje ulubione sloiczki ;) ja czesciowo gotowalam a czesciowo podawalam sloik;) zaleznie od dnia czasami nie chciala np. Krupniku to dostala sloik ;) i tez np. Sloiczek u nas czesto byl na 2 dni bo niestety niejadek straszny;/ i szkoda bylo mi wyzucac po pol sloiczka do kosza wiec polowe przekladalam do miseczki jak chciala wiecej to dokladalam poprostu ;)

Ja kiedy zaczynałem częściej podawać swoje jedzenie to chłopcy nie chcieli jeść sloiczkow;) ale na początku rd świetnie sprawdzają się bo dzieci jednak nie jedzą dużo;)

Różnie 

Mój to nie chciał wcale jeść tych sloikow

A jak robicie same to gdzie kupujecie warzywa, owoce, mięso? Od rolników czy w supermarkecie? 

Mi pediatra powiedziała, że przez pierwsze ileś prób kupować słoiczki, bo po pierwsze mało co dziecko zje, po drugie są najmniej chemiczne jeśli nie ma się swoich produktów z ogródka, a po trzecie są przebadane i zdrowe. Potem jak już załapie o co chodzi w jedzeniu mówiła żeby gotować i taki mam zamiar ;) 

U nas prym wiodły słoiczki od Gerber i Bobovita. Hipp owoce były ok, obiadki miały gęstą konsystencję, która na początku synkowi nie pasowała. 

Szczerze to ja aż tak nie zwracałam uwagi na firmę bo każda musi mieć spełnione specjalne wymagania. Kupowałam co dziecko lubi więc u nas najczęściej była.bobovita lub gerber . To są też dwie takie marki dosyć znane i powszechne.  Miałam też parę słoiczków rossmanowych i też były okej ..każda marka ma inne smaki, więc już dziecko musi zaakceptować dane połączenia 

A ja może troszeczkę zmienię temat i zapytam tutaj jaką firmą w ogóle polecacie rozszerzać dietę jeżeli chodzi już nie o produkty słoiczki i tym podobne tak jak tutaj pytanie zostało zadane w wątku tylko jak chodzi o talerzyki i łyżeczki miseczki bidony Ja przyznam szczerze że większosc mojej kolekcji którą posiadam teraz w domu po rozszerzaniu diety u synka no i nadal używamy Wielu z tych sprzętów Tak teraz kompletuje dla córeczki bo już niedługo czeka nas przygoda z rozszerzaniem diety No i właśnie większość tych wszystkich potrzebnych gadżetów my posiadamy w domu firmy właśnie Canpol I lovi Dużo z nich udało mi się zgarnąć do testu siedząc tutaj na forum ale też przez to że niektóre po takich testach sprawdziły mi się rewelacyjnie u syna to teraz kupuję sama ale powiem wam że przez to że jestem właśnie z nich bardzo zadowolona też nie zwracam uwagi w ogóle na inne firmy na rynku które oferują taki sprzęt dla maluchów Czy wy też tak macie czy jednak mimo wszystko jesteście otwarte i inne firmy   ii kupujecie czy raczej nie no bo ja właśnie nie przez to że produkty tych firm tak fajnie mi się sprawdzają też staram się być z nim wierna Jeżeli gdzieś tam dostaliśmy przykładowo na prezent coś z innej firmy na przykład od kogoś z rodziny to muszę przyznać że w większości przypadków te prezenty nam się nie sprawdziły Więc to nie jest tak jak ktoś powiedziałby że a dostajesz do przetestowania więc pewnie dlatego tak bardzo polecasz bo przyznam wam szczerze że spotkałam się już kilka razy z taką opinią a muszę wam powiedzieć że nie do końca się z tym zgodzę bo faktycznie produkty oceniam szczerze i uważam że są naprawdę rewelacyjne dopracowane są to jedne z lepszych firm która produkują tego typu produkty i nie tylko tego typu ale ogólnie produkty dla maluchów i dlatego zawsze szczerze polecam Jeżeli jest coś co w produkcie mi nie odpowiada to też tego nie ukrywam tylko szczerze w mojej opinii pisze co mi jako mamie w praktyce wydaje się że dobrze by było zmienić w danej rzeczy na przykład dostaliśmy ostatnio do testów ten płyn do mycia butelek i akcesoriów i przyzna jeszcze że i wcale tego nie ukrywam że jest rewelacyjny świetny pachnie fajnie domywa Wszystko wydaje się takie czyste zdezynfekowane natomiast jak na moją ocenę nie zaszkodziłoby jeżeli płyn byłby odrobinkę naprawdę odrobinkę gęstszy bo zdarzyło mi się już kilka razy że Biorąc go na gąbkę po prostu część wylądowała w zlewie a niepotrzebnie bo no jest to marnowanie produktu i na pewno nie jest tak wtedy wydajny jak mógłby być ale ogólnie jestem z produktu bardzo bardzo zadowolona i taka jest właśnie moja ocena wszystkich produktów firmy Canpol firmy Lovi Jeżeli uda mi się coś zgarnąć do testów po prostu szczera a nie dlatego że dostaje to polecam A czy wy dziewczyny polecacie właśnie jakieś gadżety do rozszerzania diety tak szczerze z ręką na sercu z innej firmy Jeżeli tak to co naprawdę dobrze wam się sprawdziła i z czystej ciekawości czy też spotkałyście się właśnie z taką opinią że dostajesz więc dlatego polecasz

Pina ja zazwyczaj też mam z lovi albo canpol, ale dostałam też z hipp miseczkę i niestety nie przeżyła upadku... za to szcztućce okej są, zapakowane w etui i fajne na wyjazdy. 

Pina, ja mam tylko z canpol, więc nie pomogę, też jesteśmy na początku rozszerzania,więc może z czasem sprawdzę coś innego :) pod warunkiem, że canpol mi się nie będzie sprawdzał  :)  na razie korzystam z kubka, łyżeczki i niekapka i jest super (corka, poczatek 7 miesiąca) :) 

ja mam tego mnóstwo :D wiadomo głónie canpol i lovi , ale mam też te bambusowe z eco rascals i chico baby one też są wytrzymałe. Miałam łyżeczki z baby ono takie sylikonowe co się odginają, ale zmieniły kolor przy papkach, ale ogólnie są ok. Z hipp łyżeczki jakościowo słabe bo syn powyginał, ale łyżeczka jest naprawdę fajna i płaska idelana na początek rozszerzania diety 

Mazia moja się jeszcze nie dobrała do wyginania tych łyżeczek z HIPP

Ja rownież posiadam z głownie calpol i lovi ale wcześniej mieliśmy z twistshake i były naprawdę godne polecenia trwałe i bidony nie kapały mimo braku tego systemu na dole. W sumie mamy do tej pory talerzyk czy sztućce, bidon już wyrzuciłam bo mieliśmy naprawdę długo, ale się zużył i był już taki nie przyjemny. Super sztućce ma babyono osobiście nam się najlepiej sprawdzają te z metalowymi końcówkami. Identyczne sztućce ma akuku i też naprawdę super! A byłoby to już w ogóle rewelacja, nie kapią ani troszeczkę nawet przy upadku czy jak nie domki się kłami i coś naciśnie na śliwkę, rewelacja :) 

Jeszcze mogę polecić talerz rd z przyssawką od ezpz, mamy od samego początku rozszerzania diety aż do teraz i jest w idealnym stanie a myje w zmywarce i ogolnie nie był oszczędzany :)

Ja raczej Canpol i lovi tylko i jestem zadowolona 

Ja też jestem zwolennikiem canpola czy lovi;) chyba te najbardziej jednak lubimy;) miseczki z różnym kształcie czy pojemnościach obecnie fajnie nam się korzysta z zestawu canpola z kubeczkiem i sztućcami, łatwy do utrzymania czystości i w dodatku przegródka;) miseczka która jest nasza ulubiona to Canpol z przyssawka ;) obecnie silikon z przyssawka ściągnięty i korzystamy bez niego ale jest to miseczka najbardziej lubiana ;)

Córka lubi jak ma w przegródkach wybór jedzenia chociaż nie koniecznie wszystko zjada;( 

Łyżeczki mamy różne ale powiem tak na każdym etapie inna sprawdza się najlepiej;) zmieniające kolor mają bardzo mała głowke łyzeczki i trochę taka bym powiedziała za mała ale fajnie przekonać jak mała nie chce jeść ;( czasami uda się za ich pomocą wmulić trochę jogurtu czy zupy;)

Płaskie fajne do gesciejszych potraw czy na początku diety długo uchwytowe łyżki super zbierają zupki że słoiczków czy jogurty z kubeczk9w;) ja podobnie jak Mazią mam sporo gadżetów ale za każdym razem używam innych;) 

Co innego do zupy owsianki a co innego na obiad czy kolorowy talerz zaznaczając że mam niejadka to kombinuje jak mogę chociażby zastawa aby ją zachęcić do jedzenia;)