Jaką prostownicę wybrać?

Hej! Powiedzcie mi dziewczyny jaką prostownicę polecacie? Z jonizacją czy bez? A może na podczerwień? Co Wam się sprawdziło a co niekoniecznie? Mile widziane konkretne modele. Szukam prostownicy na prezent a sama nie prostuje włosów prawie wcale, więc nie jestem zorientowana w temacie.

Mnie najlepiej sprawdzała się z firmy Remington, nie powiem jaka dokładnie, ale raczej jeden z podstawowych modeli. Teraz już nie używam w ogle prostownicy

Ja również mam jakąś zwyczajną z remington , włosy mam mocno kręcone a prostuje mi się nią wspaniale

Ja mam Remington i naprawdę polecam, dobrze prostuje, szybko się nagrzewa i nie niszczy tak włosów. U mnie super się sprawdza

Ja mam Philipsa i jest naprawdę ok, ale to jakiś stary model. A propo prostownic to pamiętam kiedyś koleżanka przed zakupem prostownicy zawsze sprawdzała czy plytki są prostopadłe i idealnie się stykają, bo podobno ma to znaczenie i lepiej prostuje, ale ile w tym prawdy to nie wiem. :woman_shrugging:

Teraz więcej jest prostownic z zaokrąglonymi krawędziami jeśli o to chodzi, bo taka prostownicą można też zakręcić włosy.

Ja polecam remington , mam i używam jej cały czas

1 polubienie

Ja tak jak dziewczyny , mam remingtona. Nawet nie wiem jaki to model. Dostałam ją od męża na imieniny i tak po prostu ze mną jest :wink:

1 polubienie

Ja też dostałam od mojego chłopa na święta :slight_smile:

1 polubienie

Jeśli na prezent, to zdecydowanie polecam prostownicę z jonizacją włosy są po niej gładsze i się nie elektryzują. Świetnie sprawdza się Remington S8590 (z keratyną i jonizacją )

1 polubienie

Ogólnie wszystkie te teraźniejsze prostownice to już nie jest to co było kiedyś. Każda dobra

Patrzyłam na nią, ale jeszcze wpadła mi w oko taka z ruchomymi płytkami.

tez ta mam i polecam :wink:

A ruchome płytki nie będą szarpać włosów ?

nie wiem jak to jest z tymi ruchomymi płytkami , nawet nie słyszałam o takich

Też mam tę prostownicę i polecam

Te dobry wybór… :slight_smile: :smiling_face:

@Lea która wybrałaś?

Właśnie ruchome płytki mają zapobiegać szarpaniu, docisk jest regulowany. Nie wiem jak to wypada w praktyce, bo w mojej prostownicy tego nie ma.

Ostatecznie wzięłam tą fioletową, której zdjęcie wkleiłam. Znalazłam ją na allegro w dobrej cenie.

1 polubienie