Jaka u was temperatura?

Też pierwszy raz słyszę o tym okuliście ale jak u Was tak jest to super bo to ważne.

@Efektdomi też miałam telefon, żeby pobrać próbkę ponownie. Ja trafiłam na taką głupią babę w szpitalu co przy pobieraniu krwi z piętki nakłuła siebie a nie Małego. Narobiła wrzasku, zdenerwowała nas i dziecko a potem sie okazał, że rozmyła próbkę woda … i trzeba było jechać a co moich nerwów i łez to tylko ja wiem :frowning:

Nooo dokladnie ja już też nie pamietam ja to było…. Chyba tak, że znalazlam to w skrzynce, że wyniki wyszly zle i trzeba powtórzyć a ja w panice zadzwonilam tam i mi babeczka wytlumaczyła, że jednak była zle pobrana probka :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

U nas też pamiętam jak najstarZa spadła z sanek jak była mała tak nie dało się jej już na nich posadzić aż przyszła kolejna zima i zapomniała o upadku.
A co do zdjęcia Ale masz pomocnika🥰
@Efektdomi masakra to nieźle ja bym odrazu pewnie zrobila tak samo że dzwoniła bym aby dowiedzieć się czegoś więcej . Ja zaraz panikuje jak jest coś nie tak z wynikami.

1 polubienie

Ej dziewczyny nie wiem czy któraś to tu wstawiała chyba tego mokotowskiego bałwanka właśnie mi się wyświetliło że nie jest już sam hihi

2 polubienia

U nas w mieście dziś paraliż normalnie , tyle śniegu napadało tragedia

Ja chyba wstawiałam :smiling_face_with_three_hearts: widze ze ma towarzystwo super , ma ktos talent :slight_smile:

1 polubienie

Update z okulista
Okazalo sie , ze po prostu u nas kieruja tak szybko dp okulisty … po co ? Nie wiem
Mala widzi , co wiedzialam . Nie ma zadnych chorob i plusy tak jak podobno dzieci powinny mieć. Zakrapianie oczek jej sie nie podoba , ale ogolnie wizyte zniosla dzielnie . Nastepna 13/15 miesiecy

3 polubienia

Najważniejsze , że z oczkami wszystko ok. Mieliście możliwość pójść to w sumie fajnie bo już jesteś spokojniejsza :slight_smile:

1 polubienie

@Patrycjaw25 ojj jest pomocnik Tatusia. Wszystko by robil z Tati :slight_smile:

@asiam1 dzięki za informacje :slight_smile:

@Mamamamusia u Nas wczoraj caky dzien śnieg padal. Mąż mówi ze rano z drogami slabo ale jak wrcal z pracy to były juz w miare.
Ale zas na jutro zapwoidaja rano intensywne opady.

U mnie codziennie zapowiadaja snieg a nic a nic nie pada . Tylko przez to , ze jest codziennie minimum -6 to ten stary snieg ciagle lezy .

U nas jest-7 zimno jak … Śnieg leży i bardzo mu się chce stopnieć. Jutro też zapowiadają opady i tak w granicach 80% więc pewnie coś popada. Chciałyśmy zimy to mamy :rofl::rofl: jedyny plus taki że trochę tą ziemię wymrozi i może będą lepsze plony na lato hihi

Dobrze że nie musze nigdzie jeździć ani wychodzić od zeszłej nd w domu siedzę cały czas , w tą niedzielę jechaliśmy autem zeby przepalić przez te mrozy do babci na obiad. Jedynie ze straszą przed dom czasem :wink: na piecu mam 23 i tak można siedzieć w domu :slight_smile:
Aaa nie edit bylam z koleżanką na kawce popołudniu przecież , musiałam autem jechac , ale ciezko się wracało po 21 bo już slisko bylo :roll_eyes:

3 lata temu nie mielismy nic , ani wisni , ani sliwek no nic , po prostu nic , bo zimy nie bylo i wszytsko zaczelo sie budzic do zycia , az tu nagle przymrozki :roll_eyes: i niestety z plonow nici . W 2025 cos tam juz bylo do zbierania, najgorsze byly sliwki , bo doslownie padaly jak deszcz codziennie a ja wtedy bylam juz meega wysoko w ciazy i ciezko bylo to ogarnac i wyzbierac (obdarowalismy sasiadow , rodzine , znajomych i sami jeszvze pomrozilismy tak duzo tego bylo ) wiec i w tym roku mam nadzieje , ze bedzie co zbierac :muscle:
Ja chcialam zime i dalej sie ciesze jak dziecko gdy patrze przez okno a tam snieg :heart_eyes: moj wiek mentalny pod tym wzgledem to jakies 7 lat :see_no_evil::rofl:

1 polubienie

U nas podobno jutro ma być odwilż. Dodatnie temperatury zobaczymy bo jeśli tak to wszystko się stopi .

Ja dzisiaj byłam na spacerze z podwójnym wózkiem to zwątpiłam, wgl chodniki są nieodśnieżane. Normalnie będę miała zakwasy
@asiam1 to u nas ciepło jest, teraz jakiś mróz delikatny, ale w dzień super było

No właśnie bo to jest naturalną zimie mają być mrozy żeby później wszystko nie obudziło się za wcześnie. Gdyby teraz było tak jak wlna początku grudnia 10-12 stopni to ja miałam wrażenie że raz moje kwiatki się obudzą i będą kwitnąć :rofl::rofl: życzę ci duzooo zbiorów. Może zrobisz jakieś święto śliwki olbo coś to przyjedziemy z mamami z forum i pomożemy zbierać. Ja się pisze :rofl::rofl::grin::grin:

U nas wkoncu wiecej sniegu:)

2 polubienia

Piękny widok :slight_smile: Ale jak właśnie odśnieżałam samochód to mi się mniej podoba :see_no_evil: zwłaszcza , że weszłam do domu patrzę przez okno a ja ogarnęłam pół samochodu :see_no_evil::joy: nie wiem co ze mną , zmęczenie czy coś innego .

1 polubienie

Dobrze że nie zrobiłaś tak jak mój kolega z pracy. On ma peugeota niebieskiego i koleżanka też ma bardzo podobnego i też niebieskiego. Wyszliśmy z pracy po 8 godzinach samochody zasypane i on mowi że skrobaczki nie ma. Ja miałam miotełkę taką więc mu dałam i tak gadamy i odśnieżamy te samochody. On chce wsiadać do środka a tu zamknięte i nie da się otworzyć :rofl::rofl: klika tym pilotem a tam 2 samochody dalej widać migacze. Okazało się że koleżance odśnieżył a nie swój :rofl::rofl::rofl::rofl:

4 polubienia

To koleżanka musiała mieć dobry dzień :smiley:
My z dwójką chorowitkow na pokładzie: w tym najgorsze, bo u miesięcznego Katar :frowning: