Jaka u was temperatura?

A ile ma mała? I jak bardzo się mieści w gondoli?

Moja nie chciała spać w gondoli w pewnym momencie, jedynie na boczku można było ją ułożyć bo było jej już za ciasno.

Co do tego spania na brzuchu to też jej jest niewygodnie bo a . Kombinezon ja pewnie krępuje b. Pewnie jej spada kaptur na głowę plus suwak czy napy, możesz pomyśleć tak jak dziewczyny piszą o jakimś ciepłym ale bardziej elastycznym jak z wełny kombinezonie ale znów to jest na chwilę rozwiązanie bo jednak na mróz i śnieg taki to może być za mało

Oj u nas jest zawsze placz jak tylko kombinezonik zakładamy i czapeczkę a potem jak już leży w gondoli to sobie zasypia spokojnie :blush: dzieci ogólnie nie lubią być ubierane w kombinezony które ograniczają im ruchy.

1 polubienie

Oj tak, moja jak tylko widzi bluzę to wie że szykujemy się na wyjście i kurtka i czapka to jest masakra żeby założyć, a potem szczęśliwa że jest na dworze

Ale cię pociesze że jak będzie starsza to sama będzie ci przynosić kurtkę i buty żeby iść na spacer . Moja teraz jak widzi że szykujemy braciszka to leci po kurtkę i buciki przynosi i rzuca nam przed nogami żeby jej założyć :smile:

2 polubienia

@Wesola95 myśle, że jej nie jest za ciepło bo to taki przejsciowy kombinezon, nie zimowy, pod tym ma tylko body i leginsy, kwestia tego, że jej niewygodnie tak jak pisze @Mama.Wiki kombinezon krempuje ciężko głowę obrócić. Najgorszy jest kaptur w tym wszystkim.
Tak jak piszecie już jak sie ubiera to sie złości więc tutaj chyba nie ma wyjścia, trzeba jakoś zimę przetrwać.
Mamy dużą gondole dosyć a mała nie jest jakas duża bo była wczesniaczkiem, rozmiar 62 nosi, ma 4 miesiące. Jeszcze ma sporo miejsca.

1 polubienie

Oj te kombinezony są straszne. Zastanawiam się po co w nich kaptur przecież dziecko leży i to tylko przeszkadza. Co do tego że jest jej nie wygodnie to pewnie taki typ się trafił :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: jedne dzieci uwielbiają spać na spacerze a inne niekoniecznie

W tych kapturach coś musi być :face_with_peeking_eye: bo nasz maluszek też jak zakładamy mu sweterek na guziczki bez kaptura to jest oki a jak założymy bluzę z kapturem to od razu afera :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::sweat_smile: na szczęście jakoś się to uspokaja, bo ostatnio ubierałam go w takiego misiaczka z kapturem też i o dziwo nie marudził. Także jest nadzieja, że to minie :smiley:

A no to na spokojnie, pewnie tak jak mówisz to że leży na brzuszku w kombinezonie no to nie jest wygodna pozycja żeby mogła ustawić główkę. Ja bym poszukała czegoś lżejszego i może śpiworek do gondoli

No żeby uszu nie owialo w gondoli :crazy_face: ja tam wolę z kapturem, wydaje mi się, że wtedy dziecku cieplej. Ale rzeczywiście średnio wygodnie tak leżeć

Jestem w drodze do Zakopanego liczę na śnieg hahah

Dokładnie , a my mieszkamy w bloku to tym bardziej mniej miejsca, i nie byłoby co z nimi zrobić , inaczej gdyby się je chociaż mogło użyć . No i ci co robią sanki to biznesu z nimi niestety nie zrobią :see_no_evil: @Mamamamusia daj znać czy jest śnieg :smile:

Daj znać czy jest. Chociaż jakieś zdjęcie nam wyślij :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

Ja mam czapkę z merino dla małej ale ona nie ma sznurków i z tych uszu jej ciągle gdzieś zjeżdża bo ta non stop prawo lewo głową rusza, wiec czasem kaptur wchodzi dodatkowo

1 polubienie

Jak to pierwszy spacer? To ty nie jesteś już w dwupaku? Jeju chwilę mnie tu dosłownie nie było, a tyle się zmieniło :hear_no_evil::hear_no_evil:

Już 4 spacery za nami :crazy_face: od 29 juz nie jestem :smiley: iż byłam i byłam w tej ciazy, miałam wrażenie że jakoś długo :smiley:

A jest u was taka ładna pogoda jak u nas ? Bo u nas ostatnio codziennie słońce świeci, więc idealna pogoda na spacery

1 polubienie

Taaaak! Od 4 dni jest przecudownie, cieplutko, bez deszczu, pięknie świeci słoneczko, jedyny minus to to że o 17 jest już ciemno :laughing:

U mnie dokladnie to samo od paru dni słoneczko chociaz poranki troche mroźne, ale jutro juz ma padac ;(

Kurcze to gratulacje :tada::tada: nie wiem czy gdzieś już pisałam czy nie bo nie ogarniam, za dużo się tu dzieje :grin::grin::face_with_hand_over_mouth:

To gratulacje! Dużo zdrówka mamie i maluszkowi! :heart::heart_hands: