A to już chyba zależy od każdej z nas ja z kolei tych co mają otoczki po odpieciu nie lubię bo powodują zastoje u mnie choć stanik jest dobrze dobrany po prostu moje piersi wola być luzem i wtedy komfortowo się czuje więc każda z nas chyba wybierze ciut inne staniki w których będzie nam wygodnie
Ja kupiłam stanik na przełomie 8/9 miesiąca ciąży. Kupiłam o rozmiar większy i po porodzie okazał się idealny. Na czas kamienie piersią miałam dwa jeden miękki i jeden usztywniany. Przede wszystkim stanik powinien być bawełniany, odpinane miseczki są o wiele bardziej wygodne bo łatwiej nakarmić dziecko w każdym miejscu.
A firma, jak odpina się miseczka i na jakiej zasadzie to już bardzo indywidualna sprawa.
Dla mnie te biustonosze były bardzo wygodne nie opinały piersi nie czułam tego że mi otaczają pierś czułam się swobodnie i nie miałam zastojów pokarmu
Jak widać co kobieta to inaczej kuzynka lubiła usztywniane a ja wolę szmaviane ona z otoczkami jak i Anna a ja bez więc chyba to wszystko trzeba dobrać indywidualnie do siebie.
Ja natomiast dalej proponuję kupować biustonosz do karmienia dopiero po porodzie, będzie na to ze 3-4 dni do nawału. U mnie było tak, że przed ciążą, w ciąży, a nawet do
3 dni po porodzie moje piersi były małym B, natomiast teraz gdy karmię już 5 tygodni znacznie urosły i to nie o 1 rozmiar, a o 2. Także biustonosz kupiony w ciąży, mimo że był większy teraz i tak jest za mały, pieniądze wyrzucone w błoto. Po nawale pokarmu kupiłam odpowiedni stanik, który teraz dobrze mi służy. Ja również preferuję miękkie bawełniane staniki, bo jak na razie mam za bardzo wrażliwe piersi. Z czasem pewnie to się unormuje, ale teraz jest jak jest ![]()
Każda z nas ma inne preferencje i w czymś innym lepiej się czuje. Trzeba dobrać wszystko indywidualnie.
Iza karmisz 5 tygodni więc poczekaj laktacja się unormuje i zobaczysz że staniki które kupiłaś przed porodem te o jeden rozmiar większe będą na Ciebie dobre.
Teraz piersi się przyzwyczajają do małego ssaka więc sa bardziej wrażliwe ale za niedługo to się zmieni. ![]()
To ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam problemu z biustonoszem. Piersi w ciąży w ogóle mi się nie powiększyły. Przy karmieniu głównie na początku przy nawale, a potem wszystko wróciło do normy. i ja też wolałam mieć taki większy luz. A jak laktacja się unormowała, to najbardziej lubiłam chodzić po domu bez. Obecnie w drugiej ciąży ledwo 9 tydzień się zaczął, a piersi już są rozmiar większe.
Biustonosz kupiłam przed porodem i dobrze zrobiłam, bo po wyjściu ze szpitala miałam takie nawały, że bez biustonosza bym sobie nie poradziła.
Ja zakupiłam biustonosze do karmienia przed porodem i są idealne. Jeden kupiłam w sklepie specjalistycznym dla ciężarnych za 80 zł, drugi w Lidlu za 30 zł. Bardziej zadowolona jestem z tego tańszego. Moje są gładkie, bez fiszbin itp.
różnie to bywa ja kupiłam jeden przed porodem większy ale po porodzie może raz założyłam czy dwa a później okazał się za mały piersi mi się znacznie powiększyły i dopiero po porodzie kupiłam odpowiednie biustonosze w tym na noc koszulkę z wszytym stanikiem sportowym która jest naprawdę super. teraz planuje sobie znów dokupić takie koszulki bo to bardzo przydatne w domu przy karmieniu a piersi nie są aż tak trzymane mocno jak stanik ale na wyjścia mam staniki do karmienia które lepiej trzymają jednak w domu lubię wlansie koszulki ze stanikiem bo luźniej w niej się czuje.
Czasem nie da się przewidzieć wszystkiego, piersi w ciąży czy po porodzie mogą się powiększyć lub też wcale. W moim przypadku piersi powiększyły się już w ciąży i na tym stanęły, tylko o jeden rozmiar większe. Samą bieliznę do karmienia kupiłam jakiś miesiąc przed porodem, na początku były to dwie sztuki. Po porodzie dokupiłam kolejne.
Aiisa po domu jasne, że chodzi się w czym nam najwygodniej, sama też zakładam biustonosze do karmienia tylko jak gdzieś wychodzę. Wygoda przede wszystkim:)
dokładnie wygoda najważniejsza mi i w ciąży się powiększyły i po porodzie więc ciężko było stwierdzić jaki kupić kupiłam jeden na szczęście bo zaraz później był za mały pomimo że kupiłam większy o rozmiar.
Po domu to ja w ogóle uwielbiam bez, poza nawałem oczywiście, bo to nierealne.
ja też po domu lubię bez kupiłam takie bluzki do karmienia z taką podszewka na biust by móc przykleić wkładki i są naprawdę super nawet przy nawale właśnie ![]()
Ja tam jednak wolę nawet w domu mieć biustonosz. Czuje się wtedy bardziej komfortowo, ale każdy lubi inaczej ![]()
Teraz kupiłam w intimissimi bardzo fajny (nie typowy do karmienia) ale miękki bez fiszbin i w ogóle nie czuję, że mam go na sobie. Ten kupiłam akurat już po porodzie aczkolwiek w pierwszej ciąży kupiłam biustnosz jakiś miesiąc przed porodem i o jednen rozmiar większy.
Kasiu to fajnie widocznie każda ma inaczej ja mam biustonosze ale jakoś po domu wolę bez zdecydowanie sprawdzają się w domu bluzki do karmienia z takim wszytym biustonoszem sportowym i w takiej bluzce w domu mi najwygodniej. ja kupiłam jeden przed porodem jakiś tydzień mniej więcej i po okazał się niby ok a kupiłam 1 rozmiar większy ale przyszedł nawał i juz był za mały więc to też różnie może być ![]()
Aisa przy nawale jasne był za mały ale jak nawał minął okazał się w sam raz.
Przepraszam że tak długo nie pisałam ale walczyliśmy z rotawirusem u Syna. ![]()
O widzisz a u mnie piersi po nawale zostały już takiej wielkości jakiej były w czasie nawalu i stanik leży w szafie za mały. jeszvze jak młody powiększal porcje pokarmu to jeszcze większe się zrobiły
nic nie szkodzi Kasiu rozumiem
zdrowia dla synka i oby już nic się nie przypaletalo z chorob. ostatnio się słyszy jak choroby które już dzięki szczepionka poszły w niepamięć wracają ![]()
Ja mam dwa biustonosze do karmienia. Jeden kupiony bawełniany bez usztywnień dobrany do mnie w sklepie, a drugi kupiony w h&m typowy stanik dla ciężarnej za około 70-ąt złotych. Ten drugi uwielbiam. Jest miękki, delikatny, bardzo wygodny ![]()
Ja mam biustonosz z h&m-a i jest świetny
Bardzo wygodny, nie drażni brodawek. Ogólnie super
Cena też dobra jest ![]()
jugatsu nie każdemu będzie pasować to samo mi osobiście staniki z hm nie pasują wgl.