Nie wyobrażam sobie życia bez staników do karmienia
Wiele ułatwiają. Są wygodne w użytkowaniu. Ja nie kupiłam jakichś mega drogich i markowych. Nie mam co prawda dużego biustu, więc to wiele ułatwia. Kupiłam najzwyklejsze staniki do karmienia dostępne w H&M. Pod biustem mam tylko 70 cm i mogłyby być trochę ciaśniejsze, ale można je przecież ciaśniej zapiąć. Gdybym była gotowa wydać więcej na stanik to kupiłabym w Esotiq, tam mają naprawdę porządne staniki, które zawsze leżą idealnie, jeśli kupię wg tabeli rozmiarów. Stanik do karmienia używam do dziś (jestem 3 miesiące po porodzie) i jeszcze długo będę używać, jeśli będę karmić piersią.
Najlepiej osobiście przymierzyć w sklepie stacjonarnym, zobaczyć czy nic nas nie uwiera i dobrze się układa. Sama posiadam dwa biustonosze bez fiszbinów, w których chodzę po domu. Na wyjścia zakładam te z usztywnieniem. Na pewno biustonosze dla mam karmiących są dużym ułatwieniem, jak dla mnie muszą być koniecznie.
Dla mnie też są niezbędne. Położna radziła mi zakup biustonosza tuż przed porodem ze względu na zmieniający się rozmiar, ale w czasie kp i tak musiałam wymienić na większy. Pomocna też przydaje się przedłużka - wydłuża obwód biustonosza
I dla mnie są niezbędne. I uważam jak Silver trzeba je mierzyć w sklepie stacjonarnym wtedy mamy pewność, że będą dla nas idealne. Nie będą nigdzie obcierać i będą dobrze dopasowane. Ja mam trzy w tym tylko jeden z fiszbinami. Nie używam go na codzień. Biustonosz do karmienia musi być dobrze dobrany, żeby nie ugniatał bo jak ugniata mogą się zrobić zastoje.
Ja kupiłam sobie secjalna pizame do karmienia odpinana z góry. Przykleilam sobie na niej wkladki laktacyjne bo mleko leci w nocy z piersi albo podczas karmienia leci z drugiej piersi. Nie lubie spać w staniku. Staniki kupiłam sobie dwa specjalne do karmienia. Pierw sobie przymierzylam i wybrałam te które mi najbardziej odpowiadały. W staniku też mam umieszczone wkładki laktacyjne.
Justyna mleko leci z drugiej piersi podczas karmienia bo jest to odruch oksytocynowy.
Piżamy do karmienia miałam trzy i jest to ilośc wg mnie akurat. W domu spokojnie wystarczą a i w szpitalu jak leżałam tydzień z małą to mąż brał do domu mama prała i przywoził. W szpitalu zawsze jest więcej potrzeba bo w czasie połogu często są poplamione no krwią. Bardzo wygodne do spania są staniki sportowe w Gatta są nawet specjalne do karmienia piersią.
A ja do spania polecam koszulki z wszytym staniki em sportowym są to koszulki do kamienia są mega wygodne i nie czuć w sumie ze ma się ten ala stanik a podtrzymane są piersi więc jeśli ktoś nie lubi spać w staniku to polecam sama w staniku spać nie lubię ale bez też było mi źle a te koszulki naprawdę jak dla mnie super sprawa ja mam z lidla i z hm ale pewnie są z różnych firm jeszcze ![]()
Te koszulki są super. Mam dwie ale mimo to pod nie zakładam biustonosza. Nam na szkole rodzenia radzili nosić takie biustonosze bo wtedy jest tzw ograniczenie do produkcji
Mama ja uważam że jeśli koszulka ma wszyty biustonosz to szczególnie w nocy nie ma sensu zakładać drugiego bo jest on zupełnie nie potrzebny.
Kasia, jeśli kobieta ma spory biust to biustonosz jest niezbędny ponieważ w tym wszytym się „rozlewa” na boki. Biustonosz ma stabilnie podtrzymywać biust, a wszyty kawałek materiału tej funkcji nie będzie spełniał
mama gratki a ja zgodzę się z Kasią przy czym nie zupełnie się zgodzę z tobą dużo zależy od tego jakie mamy koszulki te z hm owszemtakie są że nie trzymają jak trzeba ale te z lidla mają taki specjalny trójkąt jeszvze wszyty przez co piersi nie lecą na boki więc moim zdaniem zależy od koszulek dużo ale osobiście w nocy nie widzę potrzeby noszenia stanika a jestem posiadaczka sporego biustu. ![]()
Dokładnie dużo zależy od koszulki bo można kupić taką że nie będzie konieczności zakładania biustonosza.
Ja kupiłam dwa w H&M (w zestawie) bez fiszbin, jeden w Lidlu i jeden z z fiszbinami, taki ładniejszy w sklepie z bielizną. Te z H&M są fajne, ale wg mnie bardziej jaki domowe czy do spania. Do wyjścia wolę ładniejsze ![]()
aisa mam też z lidla i nie wyobrażam sobie nie ubrać w niej biustonosz. To sprawa indywidualna, zależy jak się czujemy
mama gratki może w lidlu są dwa rodzaje bo to też może być w każdym razie każdy też inaczej czyje jedna będzie nosić stanik do spania inna nie więc dużo też zależy od tego jak nam wygodnie
Ja polecam biustonosze z Kontri. Są zarówno z fiszbinami jak i bez. Nakupowalam “szmaciakow” bo niby bawełniane i chodziłam w nich już w ciąży bo fiszbiny mnie denerwowaly no ale teraz to się boję że piersi będę miała do kolan więc zainwestowalam w porządny biustonosz. Bawełniane w fiszbinami też mam i ich zakup to porażka- fiszbiny się wbijają, przesuwa się wszystko - bardzo niekomfortowe… prawda jest taka że na duży biust w porządny biustonosz trzeba zainwestować:)
Silence, trzeba, to prawda. Mam usztywniany i w nim czuję się super. Ale w miękkim z fiszbinami też dobrze. Miękkie bez fiszbin nadajà się na czas ciąży i później Ew na noc
zdecydowanie warto mieć wygodny i odpowiedni dla siebie biustonosz przy karmieniu szczególnie.
Ja przed ciaza mialam malutkie piersi bo miseczkę A., a podczas karmienia piersia to tak z ok. B duże i nic wiecej, także.nie mialam problemu z biustonoszem mialam wiekszosc z giszbibami ale rowniez bez i na peebo wygodniensze byly dla mnie bez…to takim.chodziłam po domu;-) a z fiszbibami bez gabek;) nosilam jak gdzies jeździłam;-) i miałam z sklepu Cubus i H.M i bylam.zadwolona…
Uważam, że firma nie ma znaczenia. Najważniejszy jest materiał i wygoda. Trzeba uważać na biustonosze odpinane w taki sposób ze na piersi zostaje kółko bo jeśli biustonosz jest zbyt ciasny to uciska kanaliki i przez to może dojść do zapalenia