Jaki biustonosz do karmienia

Ja bylam bardzo zadowolona z biustonoszy do karmienia z bonprix, maja nawet dosc szeroki wybor rozmiarow i niewygorowane ceny. Teraz nosze rozmiar 65G i w bonprix pewnie moze byc z tym rozmiarem problem ale przynierzalam ostatnio staniki w Esotiq i kilka z 70F pasowalo a na dodatek byly przesliczne. Za to cena juz zgola inna. Poczekam jednak jeszcze troche bo to dopiero 14tc, a mimo ze wciaz karmie sporadyczniecstarsza corke to mysle, ze moze mi pod koniec ciazy biust odrobine urosnac, albo zmienic sie obwod. Po 1. ciazy nosilam 75F.
Fajne sa tez staniki Medela, megawygodne, ale tez troche kosztuja - ja dostalam jeden w prezencie :wink:

Michuni, położna podpowiedziała mi żeby biustonosz do karmienia kupić z dwa tyg przed porodem, nie wcześniej. Tak też zrobiłam, a biustonoszy mam już kilka w różnych rozmiarach. O esotiq słyszałam, ale nie miałam okazji zmierzyć

Tak, w 1. ciazy dokladnie tak zrobilam i to byl strzal w dziesiatke.
Ja esotiq nosze na co dzien bo maja fajne staniki w rozm 65G z kolecji basic, ale karmiciele maja obwody od 70.

Mi polozna z kolei mowila ze najlepej tak tydzien przed kupic ale u mne to sie nie spraedzilo przez hiperlaktacje piersi sie powiekszyly duzo wiexwj po porodzie. A z kolei inna polozna moila ze kupic yak z 2 tyg wczediej ale o rozmiar wiekszy.

Mama_Gratki racja firma to nie wszystko, najważniejsza jest po prostu jakość materiału i staranne wykonanie. U mnie w czasie ciąży i po porodzie biust tylko trochę się zwiększył, teraz przy drugiej ciąży jest taki sam. Sama się zastanawiam, gdzie teraz kupić dobry biustonosz, mi koleżanka poleca H&M. Najlepiej po prostu wybrać się do sklepu stacjonarnego i przymierzyć różne modele.

I ja się zgadzam że firma nie ma znaczenia. Hm osobiście nie miałam ale słyszałam pozytywne opinie i dobre opinie ma też Gatta. Ale to znam z opini.
Michalina ja karmiłam w ciąży i kilka miesięcy w tandemie i piersi faktycznie trochę urosły pod koniec. Ja tak jak Wy kupowałam jakieś 2 tygodnie przed terminem. Głowy sobie nie dam ale tak jakoś pamiętam że bylo to mniej więcej w tym czasie.

Wg mne firma nie na znacEnia wiec tez sie zgodze . jakosc materialu starannoosc wykonania mayerial z jakich jwst zrobiony oraz co najwazniesze fason ktpry trzeba indywidualnie do siebie dobrac jest wazne bo kazdy ma inne piersi a co za tym idzie kazdemu inny fason bedzie odpowiadac czy model.

Trzeba też sprawdzić rozciągliwość materiału żeby biustonosz dobrze podtrzynywał biust. Teraz przy zakupie sprawdzam też ramiączka, czy dobrze są wyprofilowane bo powinno dać się je odpiąć jedną dłonią. Trafiłam raz na taki, że ramiączka były źle wyprofilowane i odpisanie i zapinanie ich to był prawdziwy wyczyn

Wazne tez by ramiaxzka mialy regulacje bo kazda potrzebuje innych dlugosci ramiaczek a widziaam takie tez ze nie maja regulacji i wtedy czesto tez zle podtrzymuja bo np sa za luzne :slight_smile:

To zdradzę Wam trik którym podzieliła się ze mną brafitterka: przymierzany biustonosz, pochylamy się i wyładniały biust od pachy: od razu lepiej wygląda :slight_smile:

Serio? W zyciu jeszcze nie widzialam stanika bez regulacji dlugosci ramiaczek :smiley: Nie pomyslalabym nawet, ze takie sa :slight_smile:

Ja zawsze tak robie, biustu do biustonosza nie wystarczy upchnac, trzeba go jeszcze ulozyc. :slight_smile: Dla zdrowia i wygody a takze apetycznego wygladu!

Ja również pierwsze słyszę ze istnieją staniki bez regulacji ramiączek.

A z ułożeniem to ja tez tak robię i jak dla mnie to podstawa. :slight_smile: trzeba przecież dobrze wyglądać.

Bez regulacji też jeszcze nie spotkałam, może jakieś z czarnego rynku?

Oprócz układania biustu, biustonosz nie może mieć zbyt luźnego obwodu. Gorąco mi się robi jak widzę kobietę w biustonoszu, którego zapięcie ucieka do góry. To musi być bardzo niewygodne i niezdrowe

Widzialam takie i to w sieciowkach a nawet w sklepie z bielizna.

ja mam taki zwykły bez usztywnień, może nie czuję się w nim mega kobieco, ale za to jest prosty w obsłudze, a to dla mnie najważniejsze.

MichuNi ja takie widziałam na targu, zwykły prosty biustonosz, ale bardziej dla starszych Pań:)
apetyczneksiazko to i ja nie czuję się w takim mega sexy, ale jest mi w nim wygodnie. Teraz w ciąży wolę jednak te z usztywnieniami i mąż inaczej reaguje;)

Tez kiedys popelnialam blad zbyt dizego obwodu. Taki biustonosz wtedy w ogole nie spelnia swojej roli :frowning:

No niestety biustonosz trzeba dobrać indywidualnie jak się schudnie to też trzeba często wymienić bo obwód jak się zmiejszy A stanik na większy jest to wiadomo że funkcji nie będzie prawidłowo spełniać.

Czasami wydajemy dużo pieniędzy na głupoty, a czasem warto przeznaczyć je na porządny biustonosz. Kupiłam niedawno za 80 ze wskazówkami brafitterki. Usztywniany, kolorowy, fikuśny :slight_smile: bardzo go lubię i dobrze się w nim czuję. Widziałam też koronkowe do karmienia więc można wyglądać pociàgająco nawet w czasie kp

Mama gratki oczywiście że można wyglądać super w czasie kp są biustonosze fikusne do kp jak i te z koronkami.