Ja prasuje pieluszki tetrowe korzystam z nich tylko do karmienia i tak poprostu też wyglądają estetycznie a nie takie wymiętolone
A dodatkowego płukania tez nigdy nie stosowałam i wszystko bylo w porządku zadnych wysypek uczuleń wystarczy sypać odpowiednią ilość proszku nie za dużo
Odkazacz to chyba znowu dodatkowa chemia niepotrzebna ale nie wiem co to za odkarzacz przez rok karmienia prasowalam sobie pieluszki bo inaczej wyglądały na strasznie wymiętolone teraz już poprasowane czekają na córeczkę
My przez rok używaliśmy proszku do prania Loveli i tej samej firmy płynu do płukania. To co mi się podobało to to, że było bezzapachowe. Bardzo fajne jest również mleczko do prania.Prałam w normalnym programie, włączałam jedynie dwa płukania. Teraz stosujemy normalny proszek do prania i córkę nic nie uczuliło. Co do prasowania to również jest u mnie na bieżąco. Lubię jak ubranka są ładnie wyprasowane, wyglądają wtedy estetycznie i są bardziej miękkie. Pieluszki tetrowe również prasuję, bo bez tego są sztywne i pogniecione, my używamy tylko do przetarcia buźki dziecka.
Pieluszki do wycierania buzi oczywiscie i ja prasuje bo wtedy nie muszą być tak chłonne jak do używania ich jako “łapacze” siku i kupy tylko jeżeli stosujemy tetry zamiast jednorazowek wtedy się ich nie prasuje. A ten odkazacz jest w porządku jeżeli ktoś pierze w 40 C, ja wolę pranie w wyższej temperaturze. Ale to nie wątek o pieluchach wielorazowych, taki już też był na forum.
Ja uzywalam proszek lovi i bylam zadowolona ale potem synek mial problemy z skora bardzo sucha i alergolog doradzila mi biały jelen a teraz ale synek ma juz 4Latka i synek ma azs i dermatolog powoedziala ze zadnych proszkow nawet hipoalergicznych tylko plyn do prania np. Persil i nastawić w pralce dwa plukania.
mam kapsułki persila i też sobie bardzo chwalę.
Często gdy prałam jakieś sweterki czy polarowe rzeczy w proszku to wtedy nastawiałam podwójne płukanie.
tak jest taki proszek Persil Sensitive używam go odkąd synek skończył około roku i tak już od 3 lat cały czas z nami nie jest to specjalna linia dla dzieci ale jest delikatny dla skóry zawierają specjalnie opracowane substancje zapachowe, przyjazne dla osób z alergią i nie zawierają barwników.
a cenowo jest tak duży jak standardowy persil i cena wygląda tak samo zdaje się ja używam tylko tego do prania wszystkich ubrań
Persil ma specjalna linie dla dzieci można kupić w kaufland albo w sklepach z niemiecką chemia.
My używamy zwykłego żelu hipoalergicznego u nas taki się sprawdził po loweli i mnie swedzialo wszystko i synkowi nie było komfortowo tak mi się wydaje że coś musiało go uczulac bo i kropki miał na skórze to samo było po dzidziusiu.
Persil dla dzieci wygooglowałam i faktycznie jest.
Nawet nie wiedziałam ale na pewno w Kaufland go nie widziałam. Ale widziałam że na emag jest. Płyn do prania jest sensitive to na pewno.
Ja z Synem i teraz z córa używamy Lovela. Ale nie ma konieczności używania specjalnych płynów dla dziecka. Można używać od początku normalnych dorosłych proszków o znam kilka mam które nigdy nie prały czy to w dzidziusiu, jelp czy Loveli.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.