Jaki proszek lub płyn do prania.?

Ja prasuje pieluszki tetrowe korzystam z nich tylko do karmienia i tak poprostu też wyglądają estetycznie a nie takie wymiętolone

A dodatkowego płukania tez nigdy nie stosowałam i wszystko bylo w porządku zadnych wysypek uczuleń wystarczy sypać odpowiednią ilość proszku nie za dużo

Odkazacz to chyba znowu dodatkowa chemia niepotrzebna ale nie wiem co to za odkarzacz przez rok karmienia prasowalam sobie pieluszki bo inaczej wyglądały na strasznie wymiętolone teraz już poprasowane czekają na córeczkę

My przez rok używaliśmy proszku do prania Loveli i tej samej firmy płynu do płukania. To co mi się podobało to to, że było bezzapachowe. Bardzo fajne jest również mleczko do prania.Prałam w normalnym programie, włączałam jedynie dwa płukania. Teraz stosujemy normalny proszek do prania i córkę nic nie uczuliło. Co do prasowania to również jest u mnie na bieżąco. Lubię jak ubranka są ładnie wyprasowane, wyglądają wtedy estetycznie i są bardziej miękkie. Pieluszki tetrowe również prasuję, bo bez tego są sztywne i pogniecione, my używamy tylko do przetarcia buźki dziecka.

Ja już dawno nie używam pieluszek tetrowych ale jak używałam to też zawsze prałam mimo że stosowałam je tylko właśnie do wystarcia buzi po ulaniu.

Pieluszki tetrowe to u mnie podstawa byla przy karmieniu piersią, leciał pokarm ciurkiem a i synek często ulewał

Pieluszki do wycierania buzi oczywiscie i ja prasuje bo wtedy nie muszą być tak chłonne jak do używania ich jako “łapacze” siku i kupy :slight_smile: tylko jeżeli stosujemy tetry zamiast jednorazowek wtedy się ich nie prasuje. A ten odkazacz jest w porządku jeżeli ktoś pierze w 40 C, ja wolę pranie w wyższej temperaturze. Ale to nie wątek o pieluchach wielorazowych, taki już też był na forum.

Lovela, stosowałam przez pierwsze 3 miesiące później stopniowo wprowadzalam proszek taki jak my uzywalismy :wink:

Ja teraz piore ubranka w Jelp jest bardzo wydajny i pachnie delikatnie zmiekcza tez od razu ubranka jest hipoalergiczny nie tylko z nazwy

Ja uzywalam proszek lovi i bylam zadowolona ale potem synek mial problemy z skora bardzo sucha i alergolog doradzila mi biały jelen a teraz ale synek ma juz 4Latka i synek ma azs i dermatolog powoedziala ze zadnych proszkow nawet hipoalergicznych tylko plyn do prania np. Persil i nastawić w pralce dwa plukania.

Ja tez mam azs ale łagodnie i.proszki mi nie przeszkadzają przynajmniej nie persil sensitive dziecięce tez w nim obecnie piore

Persil sensitiv jest bardzo fajny. Używam go od miesiąca i nie zamienia go już na żaden inny .Ma fajny zapach, bardzo dobrze dopiera i nie uczula

Popieram :slight_smile:

mam kapsułki persila i też sobie bardzo chwalę.
Często gdy prałam jakieś sweterki czy polarowe rzeczy w proszku to wtedy nastawiałam podwójne płukanie.

Nie sądziłąm, że Persil ma taką linię dla dzieci. Obecnie ju piorę w zwykłym proszku, a wcześniej Lovela.
A jak cenowo wychodzi ten Persil Sensitive?

Zamaranczka przynajmniej ten co ja mam to nie jest specjalny dla dzieci. Nie wiem nawet czy persil ma taką linię, wątpię.

tak jest taki proszek Persil Sensitive używam go odkąd synek skończył około roku i tak już od 3 lat cały czas z nami nie jest to specjalna linia dla dzieci ale jest delikatny dla skóry zawierają specjalnie opracowane substancje zapachowe, przyjazne dla osób z alergią i nie zawierają barwników.
a cenowo jest tak duży jak standardowy persil i cena wygląda tak samo zdaje się ja używam tylko tego do prania wszystkich ubrań

Persil ma specjalna linie dla dzieci można kupić w kaufland albo w sklepach z niemiecką chemia.
My używamy zwykłego żelu hipoalergicznego u nas taki się sprawdził po loweli i mnie swedzialo wszystko i synkowi nie było komfortowo tak mi się wydaje że coś musiało go uczulac bo i kropki miał na skórze to samo było po dzidziusiu.

Persil dla dzieci wygooglowałam i faktycznie jest.
Nawet nie wiedziałam ale na pewno w Kaufland go nie widziałam. Ale widziałam że na emag jest. Płyn do prania jest sensitive to na pewno. :slight_smile:

Ja z Synem i teraz z córa używamy Lovela. Ale nie ma konieczności używania specjalnych płynów dla dziecka. Można używać od początku normalnych dorosłych proszków o znam kilka mam które nigdy nie prały czy to w dzidziusiu, jelp czy Loveli.

Czyli mam jednak ten dla dzieci, myślałam, że jest w nazwie jakieś baby czy kids, ale jak tylko sensitive no to mówimy o tym samym :slight_smile:

Tez nie mialam pojecia ze jest persil dla dzieci :slight_smile: Ja piore w proszku “lovela” jestem z niego bardzo zadowolona i przy synku też go używałam